Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Missió, visió i memòria de resultats

Missió, visió i memòria de resultats

La Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès és un servei municipal que està gestionat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i rep el suport de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, formant part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Actua com a biblioteca comarcal de l’Alt Penedès i també com a cap de zona de l’Alt Penedès i el Garraf, donant suport a 2 bibliobusos, 2 biblioteques filials i 7 biblioteques locals, 3 de les quals actuen també com a centrals de la seva ciutat.


Té com a missió ser un espai cultural públic de proximitat, on tots els ciutadans i ciutadanes de Vilafranca i de la comarca puguin trobar els serveis de qualitat necessaris per a cobrir les necessitats bàsiques d’autoformació, d’informació i d’accés a la cultura.Té un interès especial en donar resposta a les necessitats especifiques d’informació del propi ajuntament, de les entitats i dels col·lectius específics del municipi.

La Biblioteca Torras i Bages, com a cap de zona de les biblioteques de l’Alt Penedès i del Garraf, també té la missió de facilitar a aquests equipaments bibliotecaris les eines necessàries per al seu desenvolupament dins el territori, així com oferir-los suport i assessorament, tot vetllant per donar a la ciutadania un servei compartit i coordinat.

La biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès serà la coordinadora de l’oferta de lectura pública al municipi i esdevindrà el centre cultural de referència de tots els ciutadans de Vilafranca i la comarca, que garantirà l’accés de qualitat a la informació i al coneixement local i global, amb recursos presencials i/o virtuals.

La biblioteca seguirà amb el seu paper de mediadora entre l’usuari i la informació, oferint serveis de qualitat, que es podran obtenir a la mateixa biblioteca o de forma virtual, de forma ràpida i durant un temps més ampli que el propi d’obertura de la biblioteca. Tot això ho farà en estreta col·laboració i cooperació amb els altres agents del territori que treballin en les mateixes línies de formació, informació i cultura. També serà un referent com a ens integrador dels sectors més desfavorits de la població.

La Biblioteca Torras i Bages, com a cap de zona de les biblioteques de l’Alt Penedès i del Garraf, també té com a visió esdevenir un referent per a les biblioteques del seu àmbit territorial, tant des del punt de vista presencial com virtual, i ser pionera a l’hora d’impulsar nous serveis compartits.