Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Kiki al Còmic BTB

10 de nov. 2016

Kiki al Còmic BTB

El club de lectura Còmic BTB es reuneix per comentar l'obra de Catel & Bocquet, Kiki de Montparnasse.

Durant més de vint anys, va ser la musa del barri parisenc de Montparnasse. Alice Prin, a qui deien Kiki, va posar per als millors pintors des dels anys 20 fins als anys 40, i es va relacionar amb els artistes més rellevants d'aquella època: Picasso, Breton, Cocteau, Duchamp... Catel i José-Louis Bocquet compten de manera cronològica la vida d'aquesta jove provinciana que va arribar a París com a criada i que va acabar posant nua en els tallers de Soutine, Modigliani i altres pintors encara no molt coneguts per aquell temps com Foujita o Kisling.

Fotografiada per Man Ray amb el violí d'Ingres, va viure diversos anys amb l'artista americà. Kiki és una dona avantguardista i liberal; va viatjar als Estats Units, a Alemanya, va participar en el moviment Dada, també va pintar i va escriure les seves memòries.

Kiki de Montparnasse no només és un excepcional retrat d'una dona apassionada, sinó també el testimoni d'una època: els Anys Bojos a França, en què la gent tractava d'oblidar la recent guerra i de no pensar en la que s'acostava. A més, el llibre consta d'una crònica biogràfica de tots els personatges que apareixen en aquest apassionant relat.

Còmic BTB
Dimarts, 15 de novembre a 2/4 de 8 del vespre
Biblioteca Torras i Bages