Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Còmics nous a la biblioteca

14 de nov. 2016

Còmics nous a la biblioteca

El Dios rata / Richard Corben. Planeta Cómic, cop. 2016
Coses terribles s'amaguen en els boscos propers a Arkham en aquest esgarrifós conte original de mestre Richard Corben, un dels principals representants del gènere de terror en el món del còmic. Un arrogant urbanita s'embarca en una recerca que el portarà a trobar-se amb horrors més enllà de l'imaginable, i amb  combinacions de mutacions Lovecraftianes amb llegendes índies.

El Ala rota / Antonio Altarriba ; Kim. Norma, 2016
La mare de Petra va morir en donar a llum a la seva filla, i amb la desgràcia, el seu propi pare va intentar matar-la. Des de llavors Petra té el braç immòbil. Ara, en els seus últims dies de vida, el seu fill, Antonio Altarriba, descobreix que ella ho ha mantingut en secret. La percepció d'Antonio canvia radicalment i llavors, reconstrueix la història de la seva mare, dona devota i patidora, que ha estat maltractada per un país dominat per homes. El Ala rota és l'altra cara de El Arte de volar (Premi Nacional de còmic 2010), dues obres que formen un díptic on els autors, Antonio Altarriba i Kim, repassen la història política espanyola del segle XX -la caiguda de la monarquia, la segona república, la guerra civil, la dictadura de Franco, l'exili, la II guerra mundial i el retorn de l'exili- a través de les vivències dels seus dos protagonistes.

Paciencia / Daniel Clowes. Fulgencio Pimentel, 2016
Aquesta obra significa el retorn de l'autor més influent de les últimes dècades, després de més de cinc anys de silenci. El multipremiat autor de Ghost World i David Boring signa aquí la seva obra més extensa i ambiciosa, un thriller de ciència ficció, brutal per moments, en què Clowes observa per primera vegada als seus semblants amb optimisme i fins amb benevolència, obrint una porta a l'esperança que en anteriors treballs només podíem intuir. Potser la seva paternitat en 2007 o l'operació a cor obert que va patir el 2009 tinguin alguna cosa a veure amb això. El que no ofereix dubte és que les 180 pàgines de Paciencia contenen un dels relats més complexos i emocionants que hagi creat fins a la data aquest autor essencial del còmic independent contemporani.

Aquí vivió : historia de un desahucio / Isaac Rosa, Cristina Bueno. Nube de Tinta, 2016
Tendra, punyent i emotiva, Aquí vivió és una novel·la gràfica que exposa la problemàtica dels desnonaments, un dels temes més urgents de la nostra societat.
Una ruptura familiar, un canvi de casa, l'adolescència. Tres situacions difícils, i Alicia li ha tocat viure totes alhora. Però a més hi ha alguna cosa estranya en el seu nou habitatge: veïns hostils, un diari secret i una visita inesperada.

I a més...

Presas fáciles / Miguelanxo Prado. Norma, 2016
Intrusos / seis historias de Adrian Tomine. Sapristi, 2016
Tomoji / Jiro Taniguchi. Ponent Mon, 2016
Crisálida / Carlos Giménez. Reservoir Books, 2016
Que no, que no me muero : y si me muero no es el fin del mundo / María Hernández Martí  ; Javi de Castro. Modernito Books, 2016
Starlight: el regreso de Duke McQueen / Mark Millar y Goran Parlov. Panini Cómics, 2015
El Proyecto Marvels /  Brubaker ; Epting ; Stewart. Panini Cómics, 2015
La Luna al revés / Blutch. Norma, 2016
El Atentado / Dauvillier ; Chapron. Alianza, 2015
Fuga de la muerte / Fidel Martínez. Ediciones de Ponent, 2016
El Olor de los muchachos voraces / Frederik Peeters, Loo Hui Phang. Astiberri, 2016

La Ternura de las piedras / Marion Fayolle. Nórdica, 2016