Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Què tenen a veure el Sr.White, Joc de Trons i Shakespeare?

6 d’oct. 2016

Què tenen a veure el Sr.White, Joc de Trons i Shakespeare?

Els professors de comunicació  Xavier Pérez  (expert en narrativa i crítica cinematogràfica) i Jordi Balló (especialista en cinema exposat, narrativa fílmica i documental de creació), ens explicaran en la conferència El Teatre de Shakespeare la "decisiva" aportació de William Shakespeare a la ficció contemporània, especialment en cinema i sèries televisives.

La coralitat de personatges i situacions, la síntesi de tragèdia i comèdia, la dramatització de la natura, els diàlegs adversatius o el paroxisme de la violència són recursos que el teatre de Shakespeare ja va experimentar. 'La ficció contemporània els segueix adoptant i remodelant d'una manera particularment insistent, potser perquè en aquests moments s'ha fet més visible que el món camina cap a la seva constant autorepresentació', argumenten. 

De Joc de Trons a El caballo de Turín, de Funny Games a Breaking Bad, de El amigo de mi amiga a The Big Bang Theory, entre molts altres exemples, Balló i Pérez identifiquen nexes, desgranen incidències i salten amb absoluta elegància per sobre de temps i èpoques, amb la finalitat de mostrar un entramat de relacions significatives.

Breaking Bad i Dexter són algunes de les sèries que representen millor l'ús dels protagonistes malignes, així com la concepció de les batalles de Joc de Trons, i els monòlegs i les traïcions a House of Cards, totes elles amb la idea que el món és un poder corrupte. "És un camí d'anada i tornada que hem tractat que sigui productiu i interessant per conèixer millor el món audiovisual contemporani", manifesta Jordi Balló, que ha assegurat que aquests procediments shakespearians continuen vius i són més potents en el segle XXI que al segle XX.

El Teatre de Shakespeare
Conferència a càrrec de Xavier Pérez i Jordi Balló, autors del llibre El món, un escenari. Shakespeare, el guionista invisible.
Dijous 13 d’octubre, a les 20:15 h