Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Objectius assolits a la Viquimarató Penedès/Garraf

4 d’oct. 2016

Objectius assolits a la Viquimarató Penedès/Garraf

El matí del dissabte 1 d'octubre va tenir lloc la 1a edició de la Viquimarató fotogràfica, projecte col·laboratiu de les biblioteques i bibliobusos de les comarques de l’Alt Penedès i El Garraf, amb la participació dels municipis de Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Torrelavit i Sant Martí Sarroca.


 Anar a l'àlbumA Vilanova i la Geltrú va ser organitzada per la Xarxa de Biblioteques Municipals en col·laboració amb Amical Wikimedia, l’Agrupació Excursionista La Talaia i l’associació Unesco Garraf. Gràcies als 18 participants, es varen poder realitzar 4 rutes per la ciutat de Vilanova i la Geltrú fotografiant 63 espais patrimonials, tant materials com naturals, arribant a descarregar aproximadament 100 fotografies a la Wikimedia commons.

Al municipi de Sant Pere de Ribes es va organitzar una sola ruta des de la Biblioteca Manuel de Pedrolo i van participar un total de 25 voluntaris. Van recórrer diferents espais monumentals i van poder fotografiar l’interior d’alguns edificis com ara el Redós, l’Església Vella o el Castell de Ribes gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i de Els Xulius Centre Social Ribetà.

Al municipi de Sant Martí Sarroca va ser organitzada pel Bibliobús El Castellot, van participar 9 persones i van poder fotografiar el Molí de Can Vallès, Molí de Queraltó, ca l’Alaio i les Cases Urbanes. Per a fer la ruta es va comptar amb la col·laboració del Centre Excursionista del Penedès (CEP).

El Bibliobús Montau va organitzar una ruta urbana pel municipi de Torrelavit amb la participació de 4 voluntaris i un total de 80 imatges recopilades de diferents cases del municipi, com ara la Torre del Guano d’estil modernista o les edificacions noucentistes de Cal Nonis i les escoles J.J.Ràfols.

Viquipedistes voluntaris van acudir a les diferents biblioteques i bibliobusos per tal d’ajudar a volcar les imatges enregistrades un cop finalitzats els recorreguts. Per a poder veure els resultats d’aquesta iniciativa podeu consultar el següent enllaç on s’aniran afegint, en els propers dies, les diferents imatges registrades: Viquimarató fotogràfica a l'Alt Penedès i Garraf.

Tant participants com viquipedistes i personal de les biblioteques han valorat molt positivament l’experiència, aconseguint completar i actualitzar les fotografies dels edificis, espais naturals i monuments catalogats i declarats Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) o Béns Culturals d’Interès Local (BCIL).