Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Un còmic, una obra d’art, una gran història

19 d’ag. 2016

Un còmic, una obra d’art, una gran història

Ens ha arribat a la biblioteca una joia de la novel·la gràfica que us recomanem molt, tant pel seu altíssim nivell estètic, com per la composició i la narració d’una història a través del temps. Es tracta del premiat i elogiat còmic de Richard McGuire, Aquí.

McGuire, amb aquesta obra, trenca amb les convencions narratives i formals del gènere: els seus dibuixos escapen els marges i es van superposant en una mateixa pàgina en la qual apareix reproduïda una mateixa sala per una família en els anys seixanta o al segle XVIII. El protagonista és el temps i Aquí una reflexió poètica plena de sentiments, ecos, gestos. Celebrat per la crítica com un clàssic imprescindible, la seva publicació als Estats Units va ser acompanyada d'una exposició a la Morgan Library de Nova York.


L'habitació en la que es desenvolupa el llibre està inspirada en la seva casa familiar i hi ha referències subtils a la seva família, però d'alguna manera Aquí trenca, també, amb la clau autobiogràfica de les novel·les gràfiques, tal com ell mateix explica: "si veus l'arc temporal complet t'adones que la meva presència és molt breu. Tracta la història del planeta en 300 pàgines i si ho penses així, les nostres vides són un parpelleig."