Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La ruta del Císter

4 d’ag. 2016

La ruta del Císter

La Ruta del Cister de Jordi Bastart Cass, és una guia, co-editada per Cossetània edicions i edicions Alpina i que forma part de la col·lecció Senders GR, concretament, el recorregut que ens planteja és el GR-175.

Les sigles GR fan referència als senders de gran recorregut, és a dir, senders amb una distància total superior als 50 km. Són utilitzats principalment pels excursionistes i transiten per llocs amb cert interès túristic, històric o paisatgístic. Els podreu trobar a arreu d’Europa i a Catalunya, concretament, n’hi ha més de 30, que sumen un total de 4.500 km de recorregut senyalitzat. Cal afegir també, que el mateniment d’aquest senders es fa gràcies als centres excursionistes de cada país i que ho fan desinteressadament i amb molt d’esforç per assegurar-ne la conservació.
 
El sender que us volem donar a conèixer a tavés d'aquest llibre és el GR-175, una ruta circular que us portarà a conèixer els 3 monestirs més importants cistercencs del nostre país: el de Santa Maria de Vallbona (a Vallbona de les Monges, a l'Urgell), el de Poblet (al municipi de Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà) i el de Santes Creus (a Santes Creus, dins el municipi d'Aiguamúrcia, a l'Alt Camp).

La guia ens planteja fer el recorregut en 5 etapes, amb inici i final al Monestir de Santes Creus.  Totes les etapes estan pensades per ser realitzades amb un temps d’entre 5 i 6 hores, els desnivells acomulats en cap cas superen els 600 m. Les distàncies que es recorren van dels 17 km l’etapa més curta a 24 km, la més llarga.

Al final de la ruta haureu acomulat un total de 104 km i, de ben segur, un grapat d’anècdotes i històries per explicar als vostres familiars i amics.

La guia també ha pensat en els ciclistes de muntanya, així doncs, si sou amants de la BTT us ajudarà a realitzar la ruta amb les variants corresponents. Amb la bicicleta, per exemple, us serà impossible passar pel Bosc de Poblet, ja que està declarat com a Paratge Natural d’interès.

A més a més de caminar, segur que en algun moment us agafarà gana o son i per a satisfer aquestes necessitats la guia també aporta algunes opcions d’allotjament i restauració durant el recorregut i al final de cadascuna de les etapes.


Us animem a que passeu per la Biblioteca, consulteu aquesta guia, us calceu les botes de muntanya i sortiu a caminar, tot descobrint els secrets que amaguen els monestirs cistercencs i els paisatges que els envolten.