Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La realitat sempre supera la ficció

16 d’ag. 2016

La realitat sempre supera la ficció

Aquí teniu les últimes adquisicions en cinema basat en fets reals. I és que sempre, la realitat supera la ficció, o com a mínim, la vida, dóna molts guions per fer bones pel·lícules:

L'any 2002, un reduït equip de reporters d'investigació del Boston Globe va destapar els escàndols de pederàstia comesos durant dècades per capellans de l'estat de Massachusetts. La publicació d'aquests fets, que l'arxidiòcesi de Boston va intentar ocultar, va sacsejar a l'Església Catòlica com a institució. Va rebre 2 premios Oscar: a  la millor pel·lícula i al millor guió original.

El moviment sufragista va néixer a Anglaterra a vigílies de la Primera Guerra Mundial (1914-1918). La majoria de les sufragistes no procedien de les classes altes, sinó que eren obreres que veien impotents com les seves protestes pacífiques no servien per a res. Llavors es van radicalitzar i, amb la seva incansable lluita per aconseguir la igualtat, es van arriscar a perdre-ho tot: la feina, la casa, els seus fills i la seva vida. La protagonista és Maud (Carey Mulligan) , una dona que va reivindicar intrèpidament la dignitat de les dones.

James Donovan (Tom Hanks) , un advocat de Brooklyn (Nova York) es veu inesperadament involucrat en la Guerra Freda entre el seu país i la URSS quan, després de defensar a un espia rus detingut als Estats Units, la pròpia CIA li encarrega una difícil missió: anar a Berlín per negociar un intercanvi de presoners i aconseguir l'alliberament d'un pilot nord-americà (Austin Stowell) capturat per la Unió Soviètica.

Tres anys abans de la crisi mundial del 2008 originada per les hipoteques subprime que va enfonsar pràcticament el sistema financer global, quatre tipus fora del sistema van ser els únics que van entreveure que tot el mercat hipotecari anava a fer fallida. Van decidir llavors fer una cosa insòlita: apostar contra el mercat de l'habitatge a la baixa, en contra de qualsevol criteri lògic en aquella època...