Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La biblioteca fa 82 anys

10 d’ag. 2016

La biblioteca fa 82 anys

Coincidint amb la Festa Major de Vilafranca, la Biblioteca Torras i Bages celebra el seu 82è aniversari amb el sisè lliurament de la col·lecció de punts de llibre on la il·lustració està relacionada amb Vilafranca del Penedès.

Enguany és Dolors Rovira i Rovira qui ha col·laborat en aquesta iniciativa: nascuda l'any 1947 a Vilafranca, durant 42 anys ha treballat de mestra a diferents escoles de Vilafranca i comarca. Actualment es dedica al dibuix i a la pintura i ha creat la col·lecció Vilafranca en colors on dedica algunes il·lustracions a interpretar obres emblemàtiques de Pau Boada, partint del mateix sentiment que expressa Antoni Sabaté Mill en el següent fragment: “Només sé que molts quadres del Pau Boada, els contemplo amb absoluta complaença, com una festa de llum i de color, de sensibilitat i intel·ligència.”

Justament la imatge triada per a l’edició del punt de llibre es titula La noia i la parra d'estiu, i l’ha realitzada en homenatge al pintor, un dels artistes vilafranquins més importants del passat segle XX; representant de la generació Hèlix, un grup d’intel·lectuals i artistes d’avantguarda, que va sorgir a l’entorn d’aquesta revista vilafranquina.


Acompanyant aquesta imatge, en el revers del punt, es dóna informació sobre un llibre del fons local de la biblioteca titulat: De la vida i obra de Pau Boada. Vilafranca: 1910-1975, de Jaume Mercader-Miret i editat per Ramon Nadal el 1999. Aquest llibre fa un repàs a la seva trajectòria artística així com a la seva vida personal i professional.

Del punt de llibre se n’han editat 1.000 exemplars que seran repartits de forma gratuïta a la mateixa biblioteca, a partir del dijous 18 d’agost, coincidint amb la presentació que farà la Dolors Rovira de l’esbós d'un possible llibre d’artista a partir dels dibuixos exposats.

Recordem que l’exposició Vilafranca en colors, que inclou un total de vint aquarel·les de façanes, carrers, racons i detalls de la Festa Major, es podrà veure a la Biblioteca Torras i Bages fins al 26 d’agost.