Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Caminar pel Pirineu

11 de jul. 2016

Caminar pel Pirineu

Aquest mes us volem donar a conèixer el llibre Pirineu: 50 excursions als llacs més emblemàtics que forma part de la col·lecció de la Biblioteca Torras i Bages i que trobareu a la secció dedicada a l’excursionisme.

El títol ja ho diu tot, 50 excursions pel Pirineu que us permetran visitar més de 100 llacs, els més bonics de la serralada reina, distribuïts de l’est a l’oest. Mitjançant rutes generalment fàcils, gairebé sempre per senders ben traçats, es visiten les principals zones de llacs i els llacs més emblemàtics i també alguns dels més recòndits. La realització de totes les rutes suposarà completar una exploració de totes les valls i els massissos principals dels Pirineus.

Totes les excursions proposades segueixen una mateixa estructura. En primer lloc, una breu fitxa pràctica presenta les principals referències que cal tenir en compte per fer la ruta, com són l’accés al punt de sortida, l’horari aproximat, la valoració de la dificultat i una cartografia bàsica de consulta. També s’ofereixen algunes observacions que amplien la informació i poden ajudar a seleccionar i preparar l’excursió. Després de la fitxa pràctica, en una breu presentació es valoren alguns dels possibles aspectes d’interès, a vegades recordant alguna anècdota, i se suggereixen algunes alternatives complementàries o possibles ampliacions de l’excursió. Finalment,  es descriu l’itinerari d’excursió, amb detalls suficients per permetre repetir les rutes proposades, però sense caure en l’excés de detalls que obligui més a mirar la guia que el mateix paisatge.

No deixeu passar l’oportunitat de consultar aquest document i, si podeu, d’acostar-vos als Pirineus a gaudir d’una de les excursions que us proposa el llibre i descobrir la bellesa i l’encant que té la nostra serralada més emblemàtica i la que amaga alguns dels racons més bonics del nostre territori.

Us deixem l’enllaç del document i us animem a fer una excursió:

A caminar s’ha dit!