Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Un cop d'ull al... Foc

1 de juny 2016

Un cop d'ull al... Foc

Ens trobem al juny i és, aquest mes, quan els catalans celebrem una de les festes més populars que tenim al nostre territori, la festa del solstici d’estiu, Sant Joan.

Són molts els elements que envolten aquesta festa, la coca, els coets, el ball a la plaça del poble, però sens dubte, si hi ha un element indispensable i que no pot faltar perquè la revetlla sigui completa, aquest és el foc. No es pot considerar una revetlla com a tal, si no hi ha al centre de la plaça una gran foguera i que aquesta hagi estat encesa amb la flama del Canigó.

El foc ha estat present des dels orígens de l’ésser humà. No s’entendria l’evolució de l’espècie sense la seva aparició i el posterior domini. Escalfar-se, cuinar, són algunes de les tasques que es poden dur a terme gràcies al foc, i és per això que l’ésser humà sempre ha tingut una especial predilecció i, fins i tot, devoció per aquest element.

Al cop d’ull d’aquest mes volem fer un repàs a alguns dels documents que tenim a la Biblioteca Torras i Bages i que tracten d’aquest element tant apreciat i venerat per l’espècie des dels seus orígens.