Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Primera promoció del projecte “Interlibris”

29 de juny 2016

Primera promoció del projecte “Interlibris”

La Biblioteca Torras i Bages i la Fundació Mas Albornà han impulsat “Interlibris”, un projecte que nascut amb l’objectiu de fer accessible i apropar la biblioteca a nous usuaris provinents de la fundació. El projecte s’ha fet gràcies a la participació d’una persona voluntària, el Martí Gabarró, la qual ha fet de pont entre la Biblioteca i les persones de la Fundació i ha comptat amb 4 persones participants. Ahir a la Biblioteca va tenir lloc un petit acte d’agraïment als protagonistes d’aquest projecte, els quals van rebre un diploma de participació.

Els participants van manifestar que havia estat una experiència molt positiva que els havia ajudat a sumar i a aprendre coses noves. “Tots hem après de tots”, explicava el voluntari Martí Gabarró, el qual era la primera vegada que feia un projecte de voluntariat d’aquestes característiques i que va manifestar voler continuar fent després de les vacances d’estiu. Per la seva banda, el Francisco Téllez, un dels participants, va explicar com l’experiència l’ha ensenyat a fer servir la biblioteca i a ell ara li agradaria poder fer el mateix amb altres persones que necessitin aprendre el funcionament d’aquest equipament cultural.

Des del mes de febrer, 4 persones de la fundació Mas Albornà amb interès per la lectura i la biblioteca han tingut un tutor, el qual els ha acompanyat a la biblioteca i els ha ensenyat tant el seu funcionament com també com fer-ne ús. El projecte neix fruit d’un problema que es va detectar: a Mas Albornà hi ha persones que els agrada llegir o la biblioteca però com que no coneixen com funciona, no l’utilitzen. Així, per exemple , hi havia el cas d’una persona que havia rellegit els llibres que tenia moltes vegades perquè no sabia com demanar-ne en préstec.

I per donar una solució a aquesta problema, Mas Albornà va contactar amb la Biblioteca i es va posar en marxa el projecte “Interlibris”, una iniciativa que té per objectiu trobar una manera d’apropar les persones de Mas Albornà que tinguin interès a la biblioteca. Gràcies a la biblioteca,  s’ha comptat amb l’ajut d’una persona usuària de la biblioteca i amant de la literatura la qual s’ha fet voluntària de la fundació, fent així de pont entre les persones de Mas Albornà i aquest equipament cultural. El projecte es preveu que tingui continuïtat passat l’estiu.

“El resultat ha estat satisfactori ja que aquestes persones són avui dia autònomes si utilitzen la biblioteca quan ells ho desitgen, havent vençut les pors i la manca de coneixement per a nodrir-se de la biblioteca com qualsevol altre ciutadà”, explica Cristina Barbacil, directora de comunicació i projectes de Mas Albornà. Es tracta d’un exemple clar de col·laboració i de sinèrgia comarcal entre dues organitzacions del territori per aconseguir un objectiu social, explica Barbacil.

Aquesta és la primera vegada que la Biblioteca i Mas Albornà posen en marxa un projecte d’aquestes característiques però la relació entre ambdues organitzacions és de fa molt de temps. Precisament, aquest coneixement mutu ha afavorit la realització d’aquest projecte, ja que s’ha partit de la confiança i les ganes de treballar conjuntament per assolir una mateixa fita.