Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Novetats de cinema - juny 2016

15 de juny 2016

Novetats de cinema - juny 2016

Per tal que passeu un estiu de cine, a la biblioteca hem incorporat nous films que no us deixaran indiferents. En destaquem 2 documentals que van rebre multituds de premis i tres pel·lícules de temes originals i d’execució brillant.
El Desconocido. Dani de la Torre, 2015
Carlos, un executiu de banca, comença el dia com sempre cada matí portant els seus fills al col·legi. Quan arrenca el cotxe, rep una trucada anònima que li anuncia que té una bomba sota el seient i que disposa tot just d'unes hores per reunir una quantitat molt elevada de diners; si no ho aconsegueix, el seu cotxe volarà pels aires.

La Fiesta de despedida. Sharon Maymon & Tal Granit, 2015
En una residència d'ancians de Jerusalem, un grup d'amics construeix una màquina per practicar l'eutanàsia per tal d'ajudar a un amic malalt terminal. Però quan s'estén el rumor sobre la màquina, altres ancians els demanaran ajuda, el que els planteja un dilema emocional i els implica en una aventura delirant.

Taxi Téhéran. Jafar Panahi, 2015
Un taxi recorre els carrers vibrants i acolorits de Teheran. Tota mena de passatgers entren al taxi i expressen obertament la seva opinió mentre són entrevistats pel conductor que no és altre que el director del film, Jafar Panahi. La seva càmera, col·locada al tauler de control del vehicle, captura l'esperit de la societat iraniana a través d'aquest viatge. Nova lliçó de cinema i vida de Jafar Panahi. Una estranya ficció amb aire de documental a mig camí entre la comèdia i la tragedia.

Amy: la chica detrás del nombre. Madrid: Vértigo, 2015
Documental sobre la vida de la cantant britànica Amy Winehouse, que compta amb imatges inèdites d'arxiu i entrevistes de la malaguanyada estrella, que va morir el juliol del 2011 als 27 anys d'edat per parada cardíaca a conseqüència dels seus excessos amb les drogues i l'alcohol, addiccions agreujades per la seva bulímia. Amy Winehouse, guanyadora de 6 Premis Grammys, es va veure des de molt jove afectada pel divorci dels seus pares. Tenia un talent natural per al jazz i el soul i una veu prodigiosa que aviat la van convertir en una estrella mundial tot i editar només dos discos. Però la fama, les revistes, els interessos de la indústria -i del seu entorn- i també, la seva complicada relació amorosa amb Blake Fielder-Civil la van conduir al tràgic final de la seva vida, al seu pis de Camden, Londres. El film va guanyar l’Oscar al millor documental.

La Mirada del silencio. Joshua Oppenheimer, 2015
A través de l'obra cinematogràfica de Joshua Oppenheimer (The Act of Killing ) sobre els responsables del genocidi a Indonèsia, una família de supervivents descobreix com va ser assassinat el seu fill i la identitat dels homes que el van matar. El germà més jove es decideix a trencar el silenci i la por amb què viuen els supervivents, enfrontant-se als responsables de l'assassinat del seu germà, cosa inimaginable en un país en què els assassins segueixen en el poder.

I a més...
A Film about kids and music Sant Andreu Jazz Band. Ramon Tort, 2015
Ahí está el detalle.  Juan Bustillo Oro, 2008
Dame 10 razones. Brad Silberling. Ellas & ellos. Bart Freundlich, 2007
Días de fortuna. Andrew Davis, 2004
Las Mejores intenciones. Bille August, 2015
Profanación. Mikkel Nørgaard, 2015
Puro vicio. Paul Thomas Anderson, 2015
Soy un prófugo. Miguel M. Delgado, 2004
Suite francesa. Saul Dibb, 2015