Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Més enllà de Twitter

25 d’abr. 2016

Més enllà de Twitter

Què se n’ha fet de les accions de protesta que van omplir els carrers de moltes ciutats ara fa uns anys? Què en queda?

Al segle XXI la protesta de carrer necessita les xarxes socials per vehicular la reivindicació col·lectiva. Però aconseguir un trending topic no pot ser mai l’objectiu de la mobilització. Santiago Giraldo Luque proposa reflexionar sobre l’abast i el sentit dels moviments socials a partir de l’estudi de sis casos rellevants: el 15M i les seves rèpliques als Estats Units (Occupy Wall Street) i al Regne Unit (Occupy London); la revolució egípcia; el moviment zapatista a Mèxic; i la PAH a Barcelona.

Quan la protesta s’articula amb accions estratègiques que es basen en objectius consensuats i va lligada a l’exigència de justícia social i de respecte pels drets civils, es poden salvar vides, aturar desnonaments o afavorir transicions democràtiques. I aquestes accions, com ens diu l’autor, són més intel·ligents i eficaces que escriure un missatge de 140 caràcters.

Santiago Giraldo Luque va estudiar Ciències Polítiques a la Universitat Nacional de Colòmbia i es va doctorar en Comunicació i Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És investigador del grup de recerca «Gabinet de Comunicació i Educació» de la UAB, tasca que combina amb la docència en aquesta universitat i també a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Ha publicat diversos llibres i articles relacionats amb els moviments socials i amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per promoure la participació política.

Dijous 12 de maig, a les 19:30h

Més enllà de Twitter: de l'expressió indignada a l'acció política
Presentació del llibre i conferència a càrrec de l’autor Santiago Giraldo Luque.