Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Galeano: vida, persona i obra

12 d’abr. 2016

Galeano: vida, persona i obra

Fot. Casa Amèrica de Catalunya
El 13 d’abril farà un any de la mort d'Eduardo Galeano. En homentage, la biblioteca acollirà una taula rodona formada per experts en la seva vida i obra: Antonio Doñate (magistrat jubilat, professor de l'Escola Judicial, membre de Jutges per la Democràcia d’Espanya i Amèrica Llatina), Gustavo Duch (veterinari, investigador, escriptor i “contador trashumante”), Toni Traveria (periodista, docent, director de la Casa Amèrica de Catalunya). Moderarà l'acte, Cristina Grisolia, escriptora i poetessa, cofundadora de la revista “Cronopios”. La clausura anirà a càrrec de la Sra. Noelia Martínez Franchi, Cònsol de l'Uruguai a Barcelona.

Eduardo Galeano és el nom amb el qual és conegut l’historiador, periodista, narrador i assagista uruguaià Eduardo Germán Hughes Galeano. Fou autor d’una nombrosa i variada bibliografia. La seva trajectòria com a autor s’inicià amb una sèrie de reportatges sociopolítics, que culminaren en Las venas abiertas de América Latina (1971), llibre d’un gran ressò internacional en què denuncia l’opressió dels països llatinoamericans. Paral·lelament, començà a escriure ficció narrativa, que adquirí cada cop més relleu i en la qual no abandonà les seves preocupacions polítiques. Amb la novel·la La canción de nosotros (1975) obtingué el premi Casa de las Américas.


La Comissió Galeano està formada per: Editorial Candaya, Entrepobles Penedès, Sílvia Amigó, Fernando de León, Roberto Labandera, Elvira Mestres.

Dijous 14 d'abril a 2/4 de 8 del vespre
Galeano: vida, persona i obra
Biblioteca Torras i Bages