Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Dos llibres locals sobre dracs

12 d’abr. 2016

Dos llibres locals sobre dracs

Els dracs són molt presents en la cultura popular del nostre país. Són moltíssims els pobles que disposen de figures inspirades en els dracs en la seva imatgeria festiva. Per aquest motiu, ens la Col·lecció Local de la biblioteca hi podem trobar aquests dos títols:


Qui no ha somiat de petit o gran en un drac? A casa nostra, en concret, la figura del drac ha estat lligada de sempre a la nostra pròpia història. La llarga vivència amb el drac, malgrat la seva diversa iconografia, a escala universal ha estat una font generadora de cultura pròpia que es pot qualificar sense cap mena de dubte com “la cultura del drac”. La seva presència quasi coetània amb l’existència de l’home fa dubtar de la seva irrealitat.
Així és presenta aquest llibre que intenta desxifrar com s’han imaginat els dracs els éssers humans al llarg de la seva història en diferents indrets i èpoques.
Aquest llibre, molt ben documentat i il·lustrat, també permet assabentar-nos de la història a casa nostra d’una figura del bestiari molt pròpia de les nostres festes però també, a vegades, molt desconeguda per tothom.


En aquest llibre,  hi ha més de 700 imatges de figures del bestiari popular, moltes de les quals són dracs. Totes les figures que s’hi representen són de territoris de parla catalana, per tant, també hi apareixen figures de fora del principat, tot i així, segur que moltes les haureu vist amb anterioritat i així, podreu saber quina n’és la seva procedència.
Un llibre, fet per autors locals, perfecte per passar una bona estona contemplant fotografies de les “bésties de festa!”.