Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Novetats de novel·la

18 de març 2016

Novetats de novel·la

L’Enric, un enginyer auxiliar del cremallera de Núria, i la Joana, es coneixen a gairebé dos mil metres d’altitud, quan els «homes del tren» de la FMGP (Ferrocarriles de Montaña en Grandes Pendientes) estan construint l’obra d’enginyeria amb més metres d’altitud de tota la Península Ibèrica. Més tard, als anys 40, la Joana fa una travessa pels Pirineus que la porta fins a límits desconeguts.

18 juliol 1976, Jocs Olímpics de Mont-real. Nadia Comaneci obté el primer 10 en gimnàstica de la història olímpica. A partir d'aquest moment la petita conquista el cor de tot el món.
També és la història d’una adolescent que viu sota el règim comunista de Ceauşescu, la d'una noia sotmesa a la vigilància de la Securitate i la d’una dona que protagonitza una fuga a través de la frontera amb Hongria i arriba a EUA com a refugiada política.

Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res.
És la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere.

Al començament del segle XX Espanya ha estat annexionada al major imperi que Europa ha conegut. Després de la pacificació, les elits militars trien un petit poble d'Extremadura com a gratificació per als comandaments a càrrec de l'ocupació. Eva Holman, dona d'un d'ells, viu el seu idíl·lic retir fins que rep la visita inesperada d'un home que començarà ocupant la seva propietat i acabarà per envair la seva vida sencera.

I a més...