Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: L'ansietat és la protagonista a "La Terapueta"

19 de febr. 2016

L'ansietat és la protagonista a "La Terapueta"

La Terapeuta és una novel·la que aborda amb sensibilitat i intel·ligència el problema de l’ansietat, una de les malalties més importants del nostre segle, una malaltia silenciosa que afecta sobretot a persones amb feina i a les que aparentment tot els va bé.

L’ansietat és la protagonista d’aquesta novel·la, en la pell d’Hèctor Amat, un actor que després de presenciar per casualitat l’assassinat d'una noia, es bloqueja i no recorda detalls del que ha passat. Per alleugerir l'angoixa i recuperar la seva memòria, l'Hèctor acudeix a la consulta de la psicòloga Eugenia Llort, la terapeuta que el va atendre després del crim. Aquesta relació, en un primer moment professional, s'anirà convertint en una relació de dependència que arribarà fins a límits inusuals. Perquè ell pugui actuar, ella es presenta cada nit al teatre on l'Héctor interpreta a Dick Diver, el personatge protagonista de Suave es la noche. Però com el seu propi personatge, un psicòleg que s'enamora d'una pacient, ell també acabarà enamorant-se perdudament de la seva terapeuta.

Gaspar Hernández, nascut a Sant Esteve d'en Bas el 1971, és un escriptorcrític literari en diversos mitjans de comunicació i periodista català. Actualment presenta i dirigeix el programa L'ofici de viure a Catalunya Ràdio. Anteriorment havia presentat Les nits a Catalunya Radio i el programa sobre espiritualitat Una nit a la terra.Per TV3 havia presentat el programa Bricolatge Emocional i per unes 50 televisions locals de Catalunya, el programa El Book Insígnia, de crítica literària, que feia juntament amb Jordi Llavina. El 2009 va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la El silenci i el Premi Ciutat de Barcelona pel programa de ràdio L'ofici de viure. El 2014 publica la seva darrera novel·la titulada La Terapeuta.