Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Jordi Llavina recomana la poesia d'Eugénio de Andrade

28 d’oct. 2015

Jordi Llavina recomana la poesia d'Eugénio de Andrade

Eugénio de Andrade, un poeta portuguès, fonamental. L'obra d'Andrade, travessada per la llum del seu país natal, no deixa mai de sorprendre: per la qualitat d'observació, per la bellesa de les seves imatges, per la fondària del seu missatge.
Jordi Llavina

Eugénio de Andrade, pseudònim de José Fontinhas (Póvoa de Atalaia, 1923 - Porto, 2005) fou un poeta i prosista portuguès. La seva prosa pot situar-se com una de les més destacades de la literatura europea. Durant tota la seva vida va mantenir una postura ferma contra tota forma de repressió i es va allunyar dels cenacles i la vida literària. Gran coneixedor de la literatura espanyola i clàssica, va escriure nombrosos llibres de poesia entre els quals destaquen Adolescente (1942) i As mãos e os frutos (1948). De família camperola mai no va cercar l'exhibicionisme ni la fama, tampoc el luxe, deia que aquest darrer era sempre una forma de degradació. Traduí al portuguès les obres de Federico García Lorca, Antonio Machado i Juan Ramón Jiménez.

La biblioteca disposa de l'obra Ofici de paciència, escrita per Eugénio de Andrade i traduïda per Antoni Xumet Rosselló.