Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Pedrolo a les Tertúlies Literàries

30 de set. 2015

Pedrolo a les Tertúlies Literàries

Tornen les Tertúlies Literàries a la biblioteca amb un clàssic català: Manuel de Pedrolo. En aquesta ocasió la tertúlia versarà sobre l'obra M'enterro en els fonaments.

M’enterro en els fonaments és una novel·la construïda a través de dues veus, de dos protagonistes que, en capítols alterns, ens parlen en primera persona. El capítol I i tots els que duen xifres romanes, corresponen al pare. Un home, metge, bon professional, bon pare de família i que situat al final dels anys 50 o primers dels 60, és un home de “bons costums”, si convé una mica hipòcrites i tot, que sembla que no tingui cap problema de viure en el país que viu, en un país ocupat i en una dictadura. El fill de 19 anys, estudiant, decebut, descontent, compromés i més que compromés, fins i tot utilitzant la violencia i força eixelebrat ocupa el segon capítol que ell númera com a 1. Els capítols se succeeixen així: II, 2, III, 3, IV, 4… De manera magistral desgrana una trama on la idea que el lector es va fent de com són o seran els fets, a partir d’allò que van especulant els personatges, canvia una vegada i una altra, fins al final de la novel·la.

Novel·la escrita l'any 1961, va ser portada al cinema amb el títol La Respuesta, però a causa de problemes amb la censura de l'època, veié endarrerida la seva estrena fins l'any 1976. La versió catalana es va estrenar definitivament el 1984. 

Dimarts 27 octubre, a les 19:30 h
Tertúlia literària amb Elvira Mestres
M’enterro en els fonaments de Manuel de Pedrolo