Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: L'Àrab del futur al club de lectura Còmic BTB

30 de set. 2015

L'Àrab del futur al club de lectura Còmic BTB

Primera trobada de la temporada del Club de lectura Còmic BTB. En aquesta ocasió comencem amb l'obra de Riad Sattouf L'àrab del futur. Una joventut a l'Orient Mitjà (1978-1984).

L'obra, autobiogràfica, ens explica els primers 6 anys de vida de l'autor, començant des de la coneixença del seus pares: ell sirià i ella bretona. Durant aquesta primera etapa viurà a la Líbia de Gaddafi i a la Síria de Hafiz al-Assad, pare de l'actual president Bashar al-Assad.


Des de la visió d'un nen sent la seva principal característica que és ros, cosa que li portarà alguns problemes, veurem des d'un punt de vista humorístic la vida quotidiana, política i religiosa d'aquests dos països governats per dos dictadors que a la seva manera volen que esdevinguin països àrabs però moderns, en certa manera és el que vol fer el seu pare amb ell, que esdevingui i creixi com un àrab modern i educat, és a dir un àrab del futur, trobant-nos així amb el títol del llibre.

Aquest còmic és un mirall que ens permet comparar aquests dos països amb el que eren llavors en la infantesa de l'autor, i en el que són ara resultant dels conflictes bèl·lics dels darrers anys que encara duren ara, amb la imponent incursió del radicalisme islàmic, desestabilitzant tot un vast territori.

Dimarts 20 d’octubre, a les 19:30 h
Club de lectura Còmic
L'Àrab del futur: una joventut a l'Orient Mitjà (1978-1984), de Riad Sattouf