Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Destí Liverpool

2 de jul. 2015

Destí Liverpool

Ha passat ja mig segle, des que els quatre nois de Liverpool van desembarcar a la Monumental de Barcelona per oferir el primer i únic concert en terres catalanes. Sí, el 3 de juliol es commemoren els 50 anys del concert dels Beatles a Barcelona. Un concert ocultat pel règim franquista, que va posar molts entrebancs a la seva celebració; com també va fer amb el celebrat a Madrid uns dies abans. Però no ens quedarem a Barcelona i, en poc més de dues hores ens plantarem a Liverpool; la ciutat que va veure néixer un dels conjunts i dels fenomens musicals més importants del segle XX: els Beatles.


Arribats a Liverpool, podem recórrer la ciutat i capbussar-nos dins dels indrets que van anar construint el mite. Una de les visites més especials, molt a prop de l’Albert Dock -un dels llocs més visitats de la ciutat- és el The Beatles Story, un lloc marcat per la història, el museu on podrem trobar gairebé qualsevol cosa relacionada amb el quartet britànic. La visita a The Cavern Club és també imprescindible, ja que és on van començar a tocar. I un cop fora, si som melòmans,  l’ambient dels pubs de Mathew Street ens atraparà amb les músiques i les  actuacions en directe al llarg de tot el carrer. Una de les millors cançons està inspirada en un altre dels carrers més coneguts de la ciutat: Penny Lane, molt a prop de la casa a on John Lennon va viure la seva primera infància, i on es trobaven amb Paul McCartney per a agafar l’autobús. Si encara ens volem endinsar més en la llegenda, podem trobar encara les seves cases -també les de Ringo Starr i George Harrison-. I encara tenim d’altres atractius per a gaudir de Liverpool, com la Catedral; o pels amants del futbol, Anfield Road, l’estadi  del Liverpool FC, un dels clubs britànics més prestigiosos a nivell mundial, i amb una de les aficions més fidels i incondicionals. 

“Diràs que sóc un somiador, però no sóc l’únic”, cantava John Lennon a Imagine, després de la separació dels Beatles. Realitzem aquest petit somni?

Enllaços útils: 
Sandeman’s Free Tour: Un recorregut amb guia turístic gratuït, una de les millors formes de tenir el primer contacte amb la ciutat.
Itsliverpool.com: Per a saber que passa a la ciutat a cada instant, també en app pel teu smartphone, molt útil.
Minube: La guia de viatges plena de recomanacions fetes per viatgers com tú.