Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Les versions de Halldor Mar

30 de juny 2015

Les versions de Halldor Mar

Ha arribat com a novetat a la biblioteca un CD molt especial, l'editat per Halldór Már Stefánsson nascut a la capital d'Islàndia, Reykjavik i que l'any 1986 es va traslladar a Barcelona, on viu actualment i on ha format part de diverses propostes musicals.

Amb el tema The Wind, Halldor Mar obre un àlbum que conté deu adaptacions pop interpretades en anglès que ha escollit com a representatives de la cançó catalana. No només n'ha adaptat les lletres a l'anglès, sinó que ha dut la música cap al seu terreny pop-folk. 

"El vent és un element present en moltes de les cançons, i el vent porta aires nous com aquestes versions porten aires nous a les originals", argumenta Halldor Mar. Sobre la tria i l'adaptació, el músic islandès diu: "He intentat triar les cançons més significatives de cada autor. La traducció va ser difícil en alguns casos". Entre el repertori hi ha una gran representació dels temes de la Nova Cançó, però la selecció també abasta artistes del rock català i de la cançó de final del segle XX: "És una selecció feta a partir de cançons molt estimades i molt representatives de Catalunya, que des de fa vint anys és també casa meva".