Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Croàcia: la perla de l'Adriàtic

3 de juny 2015

Croàcia: la perla de l'Adriàtic

La proximitat de l’estiu ens porta a explorar una de les destinacions més refrescants d’Europa. A poc més de dos hores d’avió arribarem a la joia de l’Adriàtic: Croàcia.
El mar ens confereix una familiaritat, però amb marcades diferències que ens recorden que estem als Balcans. Amb una llarga història que comprèn des dels seus orígens al segle VII, en qualsevol cas, la recordem més per la seva història més contemporània, com a part de l’ex-Iugoslàvia i de l’antic teló d’acer. Amb la incorporació de Croàcia a la Unió Europea, aquesta ha esdevingut destí turístic de primer nivell, un dels més visitats a tot el continent.
El Mar Adriàtic i la seva costa de Dalmàcia marca el caràcter d’aquest jove país, Dubrovnik està als tops turístics, no tan sols per la sèrie “Joc de Trons” i pels creuers que acull al llarg de l’any, sinó per la bellesa dels seus itineraris al llarg de la costa i de la infinitat d’illes que podrem visitar: Korcula, Brac, Hvar, Cres, Rab… Illes paradisíaques sense haver d’anar molt lluny.

Pels historiadors, un estímul afegit, el visitar monuments i restes arqueològiques de l’Imperi romà, tot fent una passejada per Split o Zadar. Segles d’història als seus carrers que ens arriben gairebé inalterables al pas del temps.
Dels amants de la natura no ens oblidem, Croàcia compta amb una extensa xarxa de Parcs Nacionals, que ocupen el 8% de la superfície del país. D’aquests, no us podeu perdre el dels llacs de Plitvice –patrimoni natural de la UNESCO-, a més dels de  Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica; així com també els llacs Risnjak y Sjverni Velebit.
I si vols les comoditats d’una ciutat moderna, la capital Zagreb, que serà una bona cloenda a unes merescudes vacances.
Endavant, la joia de l’Adriàtic t’espera!

Recursos:
Pots descarregar-te fulletons en de la Oficina de Turisme de Croàcia.
També a Minube -la web social de viatges- basada en les pròpies experiències de viatgers com tú.

Multimèdia: InstagramYoutube Oficina Nacional de Turisme de Croàcia