Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Còmics nous per a l’estiu!

25 de juny 2015

Còmics nous per a l’estiu!


Riad Sattouf (Salamandra, 2015).
Aquest llibre explica la història real d’un nen ros i la seva família a la Líbia de Gaddafi i a la Síria de Hafiz al-Assad. El còmic és el primer d'una trilogia en què l'autor s'inspira en els seus records d'infantesa. D'origen franc-siri, Sattouf va néixer a París i va viure a Algèria, Líbia i Síria durant la seva infantesa. Durant nou anys va escriure a la revista satírica 'Charlie Hebdo', on va col·laborar fins l'octubre de 2014. També és conegut per haver dirigit tres pel·lícules, 'Les beaux gosses' (2009), 'Mes colocs' (2010) i 'Jacky au royaume des filles' (2014).
Premi a la millor obra al Festival d’Angoulema de 2015
Premi RTL al Còmic de l'Any 2014
Premi de la revista 'GQ' a l'Escriptor de l'Any 2014

Miguel Brieva  (Penguin Random House, 2015)
Aquest és un còmic sobre una víctima de la crisi. Víctor Menta té 32 anys i una llicenciatura en Geologia que no li serveix per trobar feina. Està a la vora del precipici de la bogeria. Els seus amics no estan millor. Es reuneixen en bancs del parc com si fossin sense sostre i malparlen contra la realitat amb discursos dels llicenciats que són. La paradoxa d'aquests temps. Caps universitàris en vides de pobres. La d’en Víctor està a punt de saltar la barrera del seny... Primera novel·la gràfica del sempre interessant autor Miguel Brieva.

Moebius (Norma, 2014)
Moebius va publicar el primer volum de El món de Edena el 1983 i li va posar punt final gairebé vint anys després, el 2001. La història explica les peripècies d'Atan i Stel a la seva arribada al planeta Edena. Inspirades en un univers similar al de les històries de ciència ficció que l'autor havia publicat a finals dels 70, El món d'Edena és un compendi de tota l'obra de Moebius. De la instintoterapia de Guy-Claude Burguer a l'univers oníric de l'antropòleg Carlos Castaneda, passant per la sexualitat o la tecnificació del món.
Heus aquí un recorregut per tots els trets pictòrics d'un dels més grans autors de la història del còmic, a estones utilitzant un llenguatge clarament simbòlic, a estones treient el cap directament al surrealisme. Una fita del còmic modern.

I a més...

El Niño rock / MagicoMora (Lunwerg, 2014)
Texas cowboys: the best wild west stories published / Trondheim, Bonhomme (Norma, 2014)
Ikea dream makers / Cristian Robles (DeHavilland, 2014)
El Perro bizco / un relato escrito y dibujado por Étienne Davodeau (001 Ediciones, 2014)
Los Silencios de David / Judith Vanistendael  (Norma, 2014)
Una Historia / Gipi (Salamandra, 2014)
La Casa azul / Tyto Alba (Astiberri, 2014)
Cosas de la vida : integral / Lauzier (Pimentel, 2014)
L'Amour : (el amor sin amor) / Joann Sfar (Pimentel, 2014)
El Pont dels jueus / basat en la novel·la de Martí Gironell ; guió adaptat i dibuix Cesc F. Dalmases (Fanbooks, 2014)