Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Viatges solidaris, al cicle de conferències Veure Món

29 d’abr. 2015

Viatges solidaris, al cicle de conferències Veure Món

Els viatges solidaris són una modalitat de turisme que es basa en l’interès del viatger per descobrir noves contrades on s’hi suma l’aportació d’ajut sota molt diverses maneres possibles. Enguany, doncs, dediquem el cicle de conferències audiovisuals de viatges arreu del món Veure món, a que entitats implicades en l’organització d’aquest tipus d’iniciatives expliquin els seus projectes concrets, alhora que compartirem les vivències de viatgers que ocupen les seves vacances ajudant els altres.

Dijous 7 de maig, a les 19:30h
De Guatemala a Guatemejor, a càrrec de Raimon Solà Claver
Guatemala: sota Mèxic, per sobre d'Honduras i El Salvador. País de passada pel narcotraficant i de llarga estada per moltes empreses internacionals. "Un país pequeño donde todo queda lejos" que poc ens separa del nostre. Un viatge a través de la seva gent i per diferents parts del país on va ser possible descobrir que els problemes que els afecten allà afecten també aquí.

Dijous 14 de maig, a les 19:30h
Índia sagrada: entre la tradició i la modernitat, a càrrec de Jordi Solà Coll
En aquesta conferència ens endinsarem en la cultura religiosa de l’Índia. Terra de contrastos, el continent indi és el bressol d’algunes de les tradicions més antigues del planeta. Hinduisme, budisme, jainisme i sikhisme configuraran part del nostre itinerari imaginari. De fet, el món de l’espiritualitat ens serà útil a l’hora de tractar la qüestió de com el viatger pot integrar-se solidàriament en una ruta com aquesta i de quin paper hi pot jugar a l’hora de promoure determinats valors.

Dijous 21 de maig, a les 18h
Etiòpia, un país de llegenda, a càrrec de Marta Fos i Judit Sadurní.
A partir de l’experiència de les autores del llibre, la Marta i la Judit, acompanyades de la il·lustradora Raquel Hidalgo, ens endinsarem en aquest fascinant país i coneixerem realitats ben diferents i alhora força semblants a la nostra. Comptarem també amb la participació de Carles Estela, voluntari d'IPI Cooperació.
Activitat familiar amb infants a partir de 5 anys.

Organitza: Biblioteca Torras i Bages
Col·labora: Llibreria l'Odissea