Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Mossèn Trens, un llegat cultural que perdura

30 d’abr. 2015

Mossèn Trens, un llegat cultural que perdura

Per cinquè any consecutiu, el Claustre de Sant Francesc acull un seguit de propostes culturals, que sota el títol Paraules al Claustre i +, aplega un conjunt d'activitats que tindran el seu inici el proper 16 de maig, amb la Jornada dedicada a la figura intel·lectual i humanista de Mossèn Trens.

La biblioteca col·labora amb la Jornada elaborant una guia de lectura dels llibres i documents escrits per Mossèn Trens o dedicats a la seva persona.

Manuel Trens Ribas (Vilafranca del Penedès, 1892-Barcelona, 1976), va ser sacerdot, historiador de l’art, escriptor i un dels intel·lectuals i activistes culturals  més importants que ha donat el Penedès. Va ser director del Museu Diocesà de Barcelona i consiliari del Cercle Artístic de Sant Lluc. Va col·laborar en l’organització de la I Exposició d’Art del Penedès celebrada l’any 1926. 

El 1929 va col·laborar amb la revista d’avantguarda Hèlix i es va convertir en el primer traductor de la novel·la Ulisses de James Joyce al català. L’any 1939 va fundar i dirigir la revista Ars Sacra. Resident a Barcelona, en el període anterior al 1936 va ser col·laborador habitual de la premsa catalanista com ara La veu de Catalunya, La Publicitat i el Matí. Entre els llibres destacats cal destacar Sant Francesc d’Assis i l’art contemporani (1926), La peinture gothique jusqu’à Ferrer Bassa (1933, Les peintures de Ferrer Basssa (1936) , Maria. Iconografía de la Virgen en el arte español (1952) i Vilafranca, senyora vila (1964).

Encara avui, l’any 2015 en què Vilafranca celebra la seva capitalitat de la Cultura Catalana, la figura de Mossèn Trens és vigent pel que fa al seu llegat cultural com a orientador i fundador de la Vilafranca cultural que avui dia tenim.

Consulteu el programa de la jornada al web del Servei de Cultura.
L’assistència és gratuïta però cal inscriure-s’hi prèviament per correu electrònic a l'adreça: cultura@vilafranca.org o bé per telèfon al número 93 890 04 59.