Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: 20 anys sense l'Ovidi

10 de març 2015

20 anys sense l'Ovidi

El 10 març de 1995 moria a Barcelona Ovidi Montllor (Alcoi, 1942) un dels poetes, cantants i actors més estimats dels Paisos Catalans. 

Dues inquietuds marquen la seva trajectòria des dels primers anys: la política (amb una intensa consciència reivindicativa del seu país) i l'art. En aquesta última vessant, que amb el pas del temps es convertirà en la millor arma, debuta el 1961 amb el grup teatral La Cazuela, d'Alcoi. Més tard s'instal·la a Barcelona, on treballa a les companyies de Núria Espert i Adrià Gual. 

A les darreries dels seixanta comença a reeixir també la seva faceta de cantant, que el portarà a fer les seves pròpies lletres, a més de musicar poemes de Estellés, Espriu, Salvat-Papasseit i molts altres. Com a actor va participar a moltes de les pel·lícules del nou cinema espanyol: com ara Furtivos (1975), de J. L. Borau o La verdad sobre el caso Savolta (1979), d'Antoni Drové.

Dos llibres apleguen la seva obra literària i gràfica: Poemes i cançons, (Barcelona, Galba, 1978), amb pròleg de Joan Fuster i epíleg de Montserrat Roig, i el recull Poemes i dibuixos (Barcelona, Taller Picasso, 1985). L'any 2002, l'escriptora Núria Cadenas va publicar a València (Ed. Tres i Quatre) una completa biografia sota el títol: L'Ovidi.

Des de la biblioteca recordem i reivindiquem Ovidi Montllor amb un exposició de la seva obra que us convidem a rellegir i escoltar.