Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Sud Àfrica, 25 anys després

11 de febr. 2015

Sud Àfrica, 25 anys després

Avui, dia 11 de febrer, és compleixen 25 anys d’una de les dates més assenyalades en tota la història de Sud-Àfrica: l’alliberament de Nelson Mandela. En un dia com avui, del ja llunyà any 1990, va sortir de la presó després de 27 anys de privació de llibertat.

Durant moltíssims anys, possiblement el pres polític més conegut per la seva lluita pels drets civils de la majoria negra i contra la segregació racial imposada per la minoria blanca durant el gairebé mig segle que va durar l’apartheid. Temps difícils, que començaven a veure el seu final. Al 1994 es celebraren eleccions lliures, i va ser escollit el primer president negre de tota la història del país. Al voltant de Nelson Mandela es va aconseguir la reconciliació.

En l’actualitat, Sud-Àfrica és un país avançant lentament  cap a la modernitat, però encara amb contrastos i molts reptes per assolir. La celebració del Mundial de futbol l’any 2010, va fer que tots els ulls es posessin al país.

La seva diversitat fa del país, una destinació turística molt atractiva per diversos motius. Pels amants de la natura, podrem viatjar a una de les reserves naturals més importants del continent africà: el parc Kruger, tenint a l’abast nostre una xarxa de parcs nacionals a on poder fer els millors safaris fotogràfics. Una altra visita molt recomanable és el Canó del riu Blyde, natura en majúscules.

Si volem estar més a prop del mar, apropant-nos al Cap de Bona Esperança ens podrem sentir com els navegants portuguesos fa més de  cinc segles, quan solcaren aquest punt; confluència dels oceans Atlàntic i Índic. Platges de somni, i plenes d’originalitat, com per exemple, les de Western Cape, Camps Bay o Wild Coast.


Per a turistes més amants de les escapades urbanes, podem travessar i recordar part de la història més recent del país a Pretòria, visitant els Union Buildings -o edificis del govern-, amb unes vistes impressionants de la ciutat -recordades a la pel·lícula Invictus-. A Johannesburg, també mereix una visita el Museu de l’Apartheid, que recorda una de les etapes més fosques del país.

Potser un dels llocs més representatius de la lluita per a un país en pau i llibertat el representa la illa de Robben Island, a on Nelson Mandela i molts altres activistes polítics van estar presos. El centre penitenciari ha quedat com a memorial de tots els que van lluitar per una Sud-Àfrica en llibertat.
Nkosi sikelel' iAfrika!! -Que Déu beneeixi Àfrica-

Més informació: SouthAfrican Tourism
Guia de Viatge Minube.com