Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Joan Fuster i l’assaig als Països Catalans són llibres de capçalera

26 de febr. 2015

Joan Fuster i l’assaig als Països Catalans són llibres de capçalera

Per desè any consecutiu, la Biblioteca Torras i Bages i la Llibreria l’Odissea de Vilafranca del Penedès, organitzen  el cicle d’activitats literàries Llibres de Capçalera, enguany centrat en la figura de Joan Fuster i l’assaig als Països Catalans:

Perspectiva de l’assaig a Catalunya
Dimarts 17 de març, a 2/4 de 8 del vespre
Conferència a càrrec de Joan Cuscó, Doctor en Filosofia i Musicòleg
Lloc: Biblioteca Torras i Bages

Les petjades de Joan Fuster
Dijous 19 de març, a 1/4 de 9 del vespre
Conferència a càrrec de Toni Rico, Historiador i Antropòleg, Doctorand amb una tesi sobre Joan Fuster.
Lloc: Llibreria l'Odissea

Tertúlia literària: Nosaltres els valencians, de Joan Fuster
Dimarts 24 de març, a 2/4 de 8 del vespre
Tertúlia moderada per Elvira Mestres
Lloc: Biblioteca Torras i Bages


Conferenciants:

Antoni Rico i Garcia
Alacant, 1979. És llicenciat en Historia Contemporània per la Universitat d’Alacant i en Antropologia per la Universitat de Barcelona. Actualment realitza la seva tesi doctoral a la Universitat de Girona sobre el pensament i la influència de Joan Fuster, amb el títol “La influència de Joan Fuster en les cultures polítiques dels Països Catalans (1960-1992)”. És professor de secundària i batxillerat a Girona.
És autor d’articles sobre el pensament de Fuster en revistes com Afers, L’Espill o Eines i sobre l’obrerisme valencià en publicacions com Revista del Vinalopó o Betània. És autor de la primera Història de Novelda (2011) i col·labora habitualment en mitjans com La Directa, País Valencià Segle XXI i Llibertat.cat.

Joan Cuscó i Clarassó
Vilafranca del Penedès, 1971. És doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i s’ha especialitzat en Musicologia a la Universitat d’Alcalá de Henares. Col·labora amb la Càtedra Ferrater i Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, és conservador de l’Àrea de Documentació i de l’Arxiu Musical del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM). També ha estat sotsdirector de l’Aula de Música Tradicional i Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, on actualment continua com a responsable d’investigació i professor. Així mateix, ha fet de crític de música clàssica i contemporània i d’òpera a COM Ràdio. Des de l’any 1989, ha publicat diversos llibres de filosofia, d’estètica musical i d’investigació històrica, i articles en diferents revistes especialitzades. Entre les seves publicacions, destaquen: Cançons del vi, de beure i de taverna (Dinsic Publicacions Musicals, 2007); Francesc Pujols i Morgades. El filòsof heterodox (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2008); Filosofia i consciència. Francesc Xavier Llorens i Barba (Universitat Ramon Llull, 2010).