Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Celler de lletres a Sant Sadurní

10 de febr. 2015

Celler de lletres a Sant Sadurní

La Biblioteca Ramon Bosch de Noya organitza la primera edició del Premi de novel·la curta Celler de Lletres. Per prendre-hi part cal ser major d’edat i presentar abans del 30 de juny de 2015 una novel·la inèdita, escrita en català, d’entre 80 i 100 pàgines, amb una trama íntimament relacionada amb el món del vi o del cava. El premi consistirà en l’edició de l’obra guanyadora sota el segell de l’Editorial Meteora, 25 exemplars del llibre editat i un lot de productes de la població.

El veredicte es farà públic durant el mes d’octubre de 2015 i el jurat estarà format per membres del Club de lectura Celler de Lletres, de la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

El premi neix en el marc del projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat que té per objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari del territori i com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d’origen.


Bases:
 1. Poden participar en el Premi de Novel·la Curta CELLER DE LLETRES 2015 obres de narrativa inèdites i escrites en català. El gènere ha de ser el de novel·la, acceptant-se qualsevol subgènere, i la trama o temàtica ha d’estar íntimament relacionada amb el món del vi o del cava.
 2. S’hi poden presentar totes aquelles persones majors de 18 anys que així ho desitgin, amb un màxim de dos originals per persona participant.
 3. Els originals, mecanografiats i perfectament llegibles, s’hauran de presentar per quintuplicat, a doble cara i sota pseudònim. En un sobre a part i tancat s’haurà d’adjuntar la plica corresponent (nom, adreça, correu electrònic i telèfon de contacte). L’extensió de les obres haurà de ser d’un mínim de 80 pàgines i un màxim de 100 pàgines, escrites amb Arial o Times New Roman 12, interlineat 1,5 i una configuració de pàgina aproximadament de 30 línies per 70 espais. També caldrà adjuntar una còpia en pdf de l’original mitjançant un CD on no poden figurar les dades personals.
 4. Els originals que no compleixin les condicions del punt anterior seran desqualificats.
 5. El termini de presentació d’originals es tancarà el 30 de juny de 2015. Cal trametre les obres a: Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya (Premi CELLER DE LLETRES), carrer Sant Pere 36, 08770 Sant Sadurní d’Anoia.
 6. Les persones autores de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic el veredicte del jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions, reduccions o ampliacions. Per altra banda, les obres no poden estar presentades a cap altre premi o certamen pendent d’adjudicació ni tenir compromesos els drets d’edició.
 7. El premi consistirà en l’edició de l’obra guanyadora sota el segell de l’Editorial Meteora, amb qui el guanyador signarà el corresponent contracte d’edició. L’autor també rebrà 25 exemplars del llibre editat i un lot de productes de la població.
 8. El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes d’octubre de 2015. I en cas que el jurat consideri que no hi ha prou qualitat podrà declarar el premi desert.
 9. L’autor de l’obra premiada es compromet a assistir al lliurament de premis de la present convocatòria i també al lliurament de premis de l’any següent (octubre 2016), moment en què el Club de lectura CELLER DE LLETRES comentarà la seva obra dins els actes previstos en el projecte “Biblioteques amb DO”.
 10. El Jurat, que estarà format per membres del Club de lectura CELLER DE LLETRES, de la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.
 11. Els originals no guardonats seran destruïts.
 12. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.