Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Biblioteques amb DO Costers del Segre

6 de febr. 2015

Biblioteques amb DO Costers del Segre

L’àmbit geogràfic  de la D.O. Costers del Segre queda definit amb set subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià i Valls del Riu Corb.
El caràcter interior, allunyat del mar, ha fet que durant segles l'àrea estigués allunyada de les vies de comercialització, resultant uns vins amb trets propis i característics.

La colonització agrícola de Raimat a principi del segle XX va suposar una renovació important, aportant innovacions en les varietats de raïm i en els mètodes de producció. Va ser el primer lloc de Catalunya on es van introduir les varietats de cabernet sauvignon, merlot i chardonnay, al costat de les varietats autòctones, i es van adoptar les tècniques californianes de vinificació.

Els altres cellers han seguit l'empenta de l'èxit de la finca de Raimat en la producció de vins de qualitat, constituint-se en Denominació d'Origen. 

Les varietats  predominants són els negres elaborats amb les varietats de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot i ull de llebre. Són potents, equilibrats i estructurats. Els vins rosats, de les mateixos varietats que els negres, són frescos i fruitosos. La producció de raïm blanc es destina sobretot a l'elaboració de cava. Els vins blancs poden ser els tradicionals de macabeu, xarel·lo i parellada, o més innovadors de chardonnay, sauvignon blanc o riesling.

Als darrers anys s’han desenvolupat tot un seguit de rutes del vi, i de productes turístics que ens ofereixen una vessant més turística, i sovint no tant coneguda de la DO: l’enoturisme.

Bibliografia:
La Vinya i el vi a les terres de Lleida: història i cultura. Dolors Gardeñes i Rosell, Enric Vicedo i Rius. Lleida: Pagés, DL 1993