Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Maricel i Cau Ferrat: Sitges

22 de gen. 2015

Maricel i Cau Ferrat: Sitges

Després de gairebé un lustre de profundes reformes, el passat més de desembre van tornar a obrir les seves portes dos dels museus més emblemàtics de Sitges: el Museu Maricel i el Cau Ferrat.

La reforma ha permès adaptar aquests dos espais a les exigències estructurals i de serveis dels museus moderns; encara que sense perdre l’essència original que els ha fet coneguts i apreciats arreu del món.Santiago Rusiñol, Modernisme i Cau Ferrat són conceptes ja eternament lligats a Sitges. Casa-taller del genial i polifacètic pintor català, el Museu Cau Ferrat -inici del recorregut- ens transporta als inicis del segle passat.

Al pis superior, Rusiñol hi va acumular tota la col·lecció d’estris de ferro forjat que havia anat recollint fins llavors. Aquest és el germen de l’actual Museu del Cau Ferrat, que acull no només peces emblemàtiques de l’artista, entre pintures i dibuixos, sinó també una selecció d’obres coetànies d’autors inscrits igualment dins del moviment modernista: Ramon Casas, Joan Llimona, Isidre Nonell, Miquel Utrillo i un llarg etcètera que inclou fins i tot peces del jove Picasso.

La història del museu també està vinculada a músics i compositors d’aquell temps avui cèlebres: Manuel de Falla, Enric Granados o Isaac Albéniz van passar per aquestes instal·lacions i hi van executar en viu alguna de les seves partitures.

El museu es complementa amb peces de la col·lecció particular del mateix Rusiñol, un dels pioners en aquest camp a l’Estat, que inclou obres tan prestigioses com ara dues teles d’El Greco.

El Museu Maricel, en canvi, ha dissenyat un complet recorregut artístic, amb obres de gran qualitat, que van del segle X al realisme i la figuració de la primera meitat del segle XX, a través de les col·leccions d'art del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la Vila de Sitges.

Molt a prop nostre, a la vora del mar, una visita a la Blanca Subur molt recomanable.