Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Lector, fixa-t'hi bé i participa en el Premi Borni

13 de gen. 2015

Lector, fixa-t'hi bé i participa en el Premi Borni

Igual que a vegades detectem errades en alguna pel·lícula, als llibres també passa: les dates no concorden amb el temps històric, objectes que encara no s'han inventat apareixen segles abans... Per exemple:
La verdad sobre el caso Savolta, d’Eduardo Mendoza, en una festa, l’any 1919, la reina Victòria Eugènia diu “Yo tengo dos niños”. En aquella època Victòria Eugènia tenia sis fills, tots vius. O també, en una autobiografia de Doris Lessing (Passejant per l’ombra), l’autora té un petit accident a la València dels anys 50, la porten a l’hospital local i es meravella que dos metges valencians parlin en llatí entre ells (és clar que no era llatí, si no, català, el que parlaven els metges).


Per tal d'anar descobrint les errades literàries, per segon any consecutiu, el El Born Centre Cultural, convoca el Premi Borni

Si sou lectors, fixeu-vos-hi bé i participeu.

En què consisteix aquest premi?
Es tracta de detectar, argumentar i enviar anacronismes (desajustos, errades,  en obres de narrativa històrica.
Quin és el premi?
Una Lupa Trofeu Borni, els volums publicats de la col·lecció Barcelona 1700 i un passi gratuït per a totes les activitats del Centre durant un any.
Quin termini hi ha per participar?
El termini per participar acaba el 28 de febrer del 2015. El premi s’entregarà el 26 de març del 2015, en la celebració del II PREMI BORNI ALS LECTORS, en un acte en què es presentaran les novetats més destacades en novel·la històrica, al qual assistiran editors i escriptors i que estarà obert al públic.
Què és un anacronisme literari?
Un anacronisme és un “fora de temps”, allò que grinyola entre el fet que l’acció relata i el context de l’època en què se situa. Per exemple, si llegíssim, en una novel·la ambientada a Barcelona el 1750, que un conseller assisteix a una reunió del Consell de Cent i entra a l’Ajuntament per la plaça de Sant Jaume, en trobaríem tres: en aquella època no hi havia consellers sinó regidors, el Consell de Cent s’havia abolit el 1714 i la façana neogòtica de l’Ajuntament que mira a la plaça de Sant Jaume no es va començar a construir fins al 1847...