Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Llegim teatre: Somni d'una nit d'estiu

28 de nov. 2014

Llegim teatre: Somni d'una nit d'estiu

El club de lectura Llegir Teatre que dinamitza Valeri Laguna, en aquesta ocasió conversarà sobre l’obra Somni d’una nit d’estiu, de WilliamShakespeare.
Aquesta obra es pot veure al TNC (Teatre Nacional de Catalunya) del 19 de novembre al 18 de gener de 2015.

Somni d'una nit d'estiu és la comèdia més popular de Shakespeare i una de les més suggeridores aproximacions que ha ofert mai el teatre universal sobre la convivència ambivalent entre l’amor i el sexe, entre la família i el desig, que en el bosc extramurs dels somnis nocturns corren el risc de quedar atrapats entre els jocs endimoniats de les forces de la naturalesa, entre les arbitrarietats d’uns esperits arcaics que no tenen cap inconvenient a l’hora de capgirar les relacions humanes construïdes sota la llum del dia, encara que aquests desordres només tinguin lloc en la realitat esmunyedissa dels somnis. És l’obra més eròtica de Shakespeare, un text d’una prodigiosa modernitat on la nit es mostra com la clau del dia, i provoca un violent contrast entre la bogeria amorosa, que allibera la nit, i la censura del dia, que obliga a l’oblit.

L’autor: Enguany se celebra el 450è aniversari del naixement de William Shakespeare, que molts han considerat com el més gran dramaturg de la història del teatre universal, pare d’un prodigiós catàleg de personatges que la cultura universal ha revisitat contínuament per la seva sorprenent complexitat. Fill d’un guanter i comerciant de pell, fusta i llana, és molt probable que estudiés a la Grammar School de Stratford, i posteriorment es fes actor per esdevenir després dramaturg. Després d’actuar durant tres anys en la companyia «del Camarlenc» a The Theatre, va començar a escriure les seves grans obres teatrals. L’any 1597 la companyia va aconseguir un nou teatre, The Curtain, i va col·laborar en un tercer, The Globe, construït l’any 1599. Amb la mort de la reina Elisabet l’any 1603, la companyia «del Camarlenc» va passar a tenir el rei James I com a patró, i va esdevenir així «Els homes del rei». Cap a l’any 1611, Shakespeare va deixar d’actuar i es va retirar a Stratford-upon-Avon, on va morir l’any 1616.

Dimecres 10 de desembre, a les 19:30h
Trobada del club de lectura Llegir Teatre
Lloc: Teatre Cal Bolet

I no us perdeu aquesta promoció: Entrades a 23€ per a les funcions del 29 de novembre al 7 de desembre (ambdues incloses) per a usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya! 
Codi de la promoció: SOMNIBIBLIO