Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: El President al club "Llegir teatre"

17 de nov. 2014

El President al club "Llegir teatre"

El club de lectura Llegir teatre es reunirà el dimecres 19 de novembre a 2/4 de 8 del vespre a Cal Bolet. En aquesta ocasió parlaran sobre l'obra El president, de Thomas Bernhard, que trobareu a la Sala Tallers del TNC de Barcelona, del 5 de novembre al 28 de desembre.

Encara queden places per assistir a aquest club de lectura tan especial. Us hi esperem!

L’obra: Amb el país en un estat de crispació creixent, la parella presidencial acaba d’escapar il·lesa d’un atemptat que s’ha endut la vida de l’estimat gos de la presidenta i també d’un coronel. El terror que experimentaran el president i la presidenta —accentuat pel risc de ser assassinats pel seu propi fill, que s’ha passat a les files anarquistes— revelarà progressivament l’abisme que separa la solidesa aparent del seu poder i la mediocritat de la seva fragilitat real. La farsa política construïda per Thomas Bernhard ataca sense cap mena de concessions les bombolles dels nuclis de poder, per oferir aquesta despietada radiografia d’una intimitat familiar en què la companyia de massatgistes, confidents i amants oficials només serveix per distreure les solituds inevitables d’una parella de dirigents amb aires dictatorials, que són tan incapaços de connectar amb el seu poble com amb ells mateixos.

L’autor: Thomas Bernhard va néixer als Països Baixos l’any 1931 i va viure la major part de la seva vida a Àustria, on va morir l’any 1989 a conseqüència d’una llarga malaltia que patiria des de la seva adolescència. Va estudiar al Conservatori de música i d’art dramàtic de Viena, i al Mozarteum de Salzburg, abans de dedicar-se a l’escriptura, primer com a periodista i ben aviat com a novel·lista i dramaturg. Al llarg de la seva vida es mostraria extremadament crític amb la història contemporània austríaca, i la virulència de les seves denúncies contra la vida pública d’aquest país, que va protagonitzar així bona part de la seva producció literària i teatral, el convertirien en una persona sovint incòmoda per als estaments oficials. Entre les seves obres que s’han pogut veure als escenaris catalans es poden mencionar les peces teatrals L’home de teatre, A la meta, L’ignorant i el dement, Senzillament complicat o Ritter, Dene, Voss, així com les adaptacions de les seves novel·les Mestres antics, Extinció o Tala.