Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Som el que mengem

22 d’oct. 2014

Som el que mengem

Aquest mes d'octubre la biblioteca ha rebut com a novetat la novel·la de Lionel ShriverGermà gran. De la que Vicens Pagès Jordà ha escrit a L'Avenç la següent crítica sota el títol Som el que mengem.

Aquí teniu la sinopsi del llibre:
La Pandora i el seu germà, l’Edison, fa quatre anys que no es veuen. Ella viu a Iowa amb en Fletcher, un home vigorós i sever, obsessionat amb l’esport i la vida sana, i es guanya molt bé la vida amb una empresa pròpia; l’Edison és pianista de jazz i porta una vida molt inestable i canviant. Quan es retroben a l’aeroport d’Iowa, però, la Pandora no reconeix el seu germà: el músic esprimatxat i atractiu ha guanyat cent cinquanta quilos. La Pandora, ofegada per la culpa, decideix acollir-lo a casa seva contra la voluntat d’en Fletcher, ferm i intransigent. Els hàbits desmanegats de l’Edison, la seva dieta terrible i els seus monòlegs a favor d’una vida poc convencional, dirigits amb intenció als adolescents de la casa, contaminen la vida familiar fins a límits insostenibles.
Plena de l’enginy intel·ligent i magistral propi de l’autora, i amb una energia narrativa irresistible, Germà gran és una esplèndida novel·la sobre l’obesitat i les relacions familiars, que planteja els límits dels sacrificis i dels llaços de sang i qüestiona fins a quin punt és possible salvar algú dels seus propis fantasmes.