Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Ser romàntic, tot un clàssic

24 de set. 2014

Ser romàntic, tot un clàssic

Comparar l’amor romàntic dels clàssics amb el dels nostres dies sembla una ximpleria, però hi ha un aspecte que continua immutable: el sentiment. El d’avui com el de llavors ha de ser apassionat, si no, no mereix el qualificatiu de romàntic.

Tota una altra cosa és el paper que les dones d’aquests clàssics romàntics es veien forçades a representar; avui, que podem escollir parella lliurement – i que quan ens en cansem, la podem deixar- ens sembla d’un altre món l’actitud submisa, virtuosa que les dones d’aquella època havien d’oferir. Sovint menyspreades pel pretendent i la seva família, les dones romàntiques no podien perdre mai la dignitat ni les formes, i havien d’acceptar els costums i les conviccions de les societats on vivien.

Lluny d’identificar-me amb aquest estil de dona, he escollit els clàssics romàntics per ser un retrat dels costums de l’època. Els clàssics són llibres que han sobreviscut al llarg de molts anys i han arribat a nosaltres amb la mateixa validesa que la del temps en que van ser escrits; és per això que la seva lectura ens porta al passat i a viatjar per qualsevol indret del món.

Us proposem alguns títols de literatura clàssica romàntica:

I aquí teniu una playlist per ambientar les lectures...