Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Feliç aniversari!

5 de set. 2014

Feliç aniversari!

Així comença el "Diari de la Biblioteca" tal dia com avui de fa 80 anys.

Per celebrar l'aniversari de la bilbioteca, des d'avui i fins a final d'any, us presentarem una sèrie de fragments extrets del "Diari de la biblioteca" de l'any 1934. Relatarem i podreu llegir directament, les anècdotes i peripècies que tenien lloc a la biblioteca de Vilafranca de fa 80 anys, fent coincidir el dia de la publicació amb la data de l'escrit.

El "Diari de la biblioteca" és un document que s'escrivia a totes les biblioteques per deixar registre de l'activitat que es duia a terme, com ara entrada de nous llibres o revistes, visites d'usuaris, estadístiques, activitats... Un testimoni de primera mà que permet al lector d'avui fer-se una idea molt clara de com s'esdevenia la vida a cada moment.

L'any '34 va ser un any complicat: el 6 d'octubre Lluís Companys proclama l'Estat Català dins la República Federal Espanyola, l'acció considerada sediciosa pel govern espanyol, condueix a l'empresonament del govern català i la suspensió de l'Estatut de Núria. A Vilafranca els fets van ser molt rellevants, donant lloc a un dels episodis més complicats de la nostra història local.

Esperem que gaudiu d'aquest petits relats de la biblioteca de 1934 que anirem publicant a la pàgina de Facebook de la Biblioteca Torras i Bages

Felicitats també a vosaltres i gràcies per acompanyar-nos!