Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Lectures per aquest estiu

18 de juny 2014

Lectures per aquest estiu


Un millón de gotas
Després d'anys sense saber d'ella, Gonzalo rep la notícia que la seva germana Laura s'ha suïcidat en dramàtiques circumstàncies. La seva mort obliga a Gonzalo a tensar fins a límits insospitats el fràgil fil que sosté l'equilibri de la seva vida com a pare i espòs. En involucrar decididament en la investigació dels passos que han portat a la seva germana al suïcidi, descobrirà que la Laura és la sospitosa d'haver torturat i assassinat a un mafiós rus que temps enrere va segrestar i va matar al seu fill petit.
Una gran història d'ideals traïts, de vides sacsejades per un destí implacable, un visceral i profunda història d'amor perdurable i de venjança postergada; un intens thriller literari que recorre sense donar respir la història europea.


Donna Tartt
És una obra amb tocs dickensians on el protagonista és un adolescent de 13 anys a qui se li mor la mare en un atemptat terrorista en el museu Metropolità de Nova York.
Sol, espantat i amb el quadre “El jilguero” (una taula holandesa del s. XVII) a les seves mans s’endinsarà en un intens periple que el portarà a Las Vegas i Amsterdam. Pulitzer de novel.la.

Wajdi Mouawad

És una obra que no provoca indiferència. El que fa que aquesta sigui especial és que té com a narradors als animals.
Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’assassí.

Jesús Carrasco
En aquesta obra l’autor vol marcar de forma clara la relació de l’home amb la terra, amb la dignitat i amb la justícia .
És un llibre emocionant, commovedor, ple de suspens
Un nen que s’escapat de casa, escolta, amagat en el fons del seu amagatall, els crits dels homes que el busquen. Quan la partida passa, el que queda davant seu és una plana infinita i àrida que ha de travessar si vol allunyar-se definitivament d'allò que l'ha fet fugir.

Joan-Lluís, Lluís
Els déus antics van existir. Van néixer, van regnar i, quan els humans van deixar de fer-los sacrificis, van morir. I ara tots han mort, excepte Hefest, el déu del foc, que els romans coneixen com a Vulcà. Hefest es veu obligat a barrejar-se amb els humans per obtenir el fum dels sacrificis de què s'alimenta. Som al segle VII dels homes, però aniran passant anys i més anys, i aquest déu lleig i coix viurà tota mena de tribulacions entre Grècia i Sicília, i coneixerà una galeria de personatges reveladora. 
Una faula cruenta sobre la decadència dels déus antics i la confrontació de les civilitzacions,

Jordi Romeu
Després de llegir-lo, se m’acuden diverses raons per les quals recomanar “Petonets pels puestus...”. Més enllà de que sigui divertit, amè o curt (que ho és), tant si sou homes com si sou dones trobareu importants reflexions filosòfiques al voltant del món de la parella, a més de consells, avisos, advertències i paràboles il·lustradores. “Llavors –preguntareu- és una novel·la o un manual d’autoajuda?” No, és una novel·la, però conté tot això i més. Ara veureu.
Si sou homes, per exemple, la novel·la us ensenyarà tot el que no heu de fer mai en una relació de parella. Pobre del que segueixi l’exemple del protagonista, el Joan Llorente! En canvi, si sou dones, trobareu refermades les vostres conviccions: els homes no se n’enteren. De gairebé res.
Si sou homes, llegireu històries que us faran saltar les llàgrimes, de tendres i emocionants. Si sou dones, les llàgrimes les vessareu en comprovar com el Jordi ha sabut captar aquella vostra saviesa femenina en matèria del cor; sí, aquella que es resumeix en la frase quan-tu-vas-jo-ja-he-anat-i-tornat-trenta-vegades.
Malgrat això, si sou dones constatareu que aquesta saviesa no us fa immunes als patiments del cor; a vosaltres, homes, us servirà per anar més amb compte a l’hora de decidir si recolliu la roba bruta del terra. Pista: feu-ho.
En fi, si sou dones passareu una estona divertida, i després reflexionareu. Si sou homes, passareu una estona divertida. I uns i altres aprendreu francès. Què més voleu?