Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: L'Alt Penedès per camins i dreceres

13 de juny 2014

L'Alt Penedès per camins i dreceres


Joan Domènech, Gabriel Espuñes i Fèlix Masachs, excursionistes incansables, ens conviden en el seu llibre L'Alt Penedès per camins i dreceres: 16 excursions a peu, ia posar-nos el calçat adient, vestir-nos com cal, agafar una mica d'aigua, un bon sarró ple de fruites seques i posar-nos a caminar per la nostra terra.

Les excursions transcorren per...

1. Un tomb per Olèrdola. Un recorregut que ens permetrà conèixer un paisatge ple d'història, el conjunt arqueològic d'Olèrdola.
2. Masies de Muntanya d'Olèrdola i els Monjos. Itinerari que travessa l’orografia més muntanyosa dels municipis d'Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos.
3. De Torrelles a Castellet. Envoltats de natura, recorrerem un dels dos parcs naturals amb que compta la comarca: el Parc del Foix.
4. El Castellot i els seus voltants. Aquesta ruta ens permetrà contemplar la gran riquesa dels espais naturals d’una muntanya molt simbòlica: Castellot.
5. Del Castell de Sant Martí Sarroca al turó de Samontà, Can Barceló i Can Grau. Un bonic passeig a l'entorn del castell de Sant Martí Sarroca, que ens retorna als temps de l’Edat Mitjana.
6. De Sant Martí Sarroca a Bellver. Aquest camí resumeix l'essència del paisatge penedesenc.
7. Pels límits de trse comarques: Alt i Baix Penedès i l'Alt Camp. Imprescindible  per gaudir de dilatades panoràmiques des del Clapí Vell o el pic de l'Àliga.
8. Les Fonts de Pontons. Excursió de gran valor paisatgístic que ens conduirà a una part de les nombroses fonts del municipi.
9. La Serra de Sovals. Per conèixer, entre d'altres, l'imponent Mas de Pontons.
10. Les gorges del Foix. Per gaudir d'una de les zones més feréstegues de la nostra comarca.
11. Font-Rubí i el Coll de la Barraca. Per descobrir la part alta de la zona de Font-rubí.
12. L'Avellà i la Serra del Bolet. Itinerari que transcorre per la part central de la Serra del Bolet. 
13.El Congost de Valldellòs i la serra de Clivelleres. Una excursió per la serra de Clivelleres amb pas obligat per l'Agulla de Font-rubí i el Pas dels Lladres.
14. Gelida: les fonts i el Moncau. Aigua i més aigua, excursió molt refrescant als voltants de les 140 fonts del municipi de Gelida, amb final al Montcau.
15. D'Olesa de Bonsevalls al pont de l'Arcada, els avencs i el retorn per la serra de l'Ordal. Per conèixer alguns dels més de 400 avencs del massís del Garraf-Ordal, la regió càrstica més important de Catalunya.
16. El puig del Papiol. Sense haver d’anar molt lluny, interessant itinerari a tocar de Vilafranca.