Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Camins de ferro: viatges en tren amb encant

3 de juny 2014

Camins de ferro: viatges en tren amb encant


A la Biblioteca, el sorteig de la campanya “No perdis el tren” ens porta aquest mes a la següent estació de les recomanacions que us anem proposant. Voleu agafar seient i compartir vagó amb nosaltres? El xiulet del cap d’estació està a punt de sonar i de donar via lliure a una selecció dels millors viatges en tren a Europa que pogueu arribar a imaginar-vos.

La màgia dels viatges en tren es resumeix en una filosofia, l’important no és arribar, sinó el camí en sí mateix. Els grans viatges en tren europeus: des del luxós Orient Express, de Londres/ París a Venècia/Istambul -que tantes ficcions cinematogràfiques ha acollit als seus vagons- als més propers Al-Andalus i el Transcantàbric, que amb uns paràmetres de luxe, plaer i confort similars als del primer; recorren punts cardinals oposats de la geografia espanyola.Amb un punt més d’aventura i èpica, podem pujar al Transsiberià, la ruta fèrria més llarga del món, 9288 quilomètres que separen Moscou de Vladivostok, un viatge que ens porta des del cor d’Europa fins als confins d’Àsia

Si, per altra banda, volem gaudir d’uns recorreguts panoràmics inoblidables, dos països són referents en el binomi natura-ferrocarril: Suïssa i Noruega. Del país alpí, amb una de les xarxes ferroviàries més desenvolupades de tot el continent,  us recomanem tres itineraris singulars.

El Glacier Express i el Bernina Express ens transmeten de primera mà l’essència de la natura Suïssa i els Alps. Per altra banda, si desitgem una escapada més gastronòmica, el tren de la Xocolata, ens aproparà als deliciosos formatges de Gruyères i  la preuada xocolata suïssa.

Noruega és sinònim de fiords i, tot i tractar-se d’un viatge amb línia regular, el Bergensbanen -trajecte entre les dues ciutats noruegues més importants, Oslo i Bergen-, està considerat un dels viatges en tren més bells del món. A una de les parades intermitges del trajecte es troba situat el poble de Myrdal, des d’on surt el Flamsbana, que salva un desnivell de 865 metres, fins a arribar al poble de Flam. Una obra d’enginyeria gegantesca, i una impressionant successió de cascades, natura i fiords, molt recomanable en qualsevol època de l’any.

Per a concloure i, pels que voleu gaudir d’un experiència en tren, sense haver d’anar molt lluny, molt a prop nostre hi ha diversos itineraris que val molt la pena tenir presents.

Si fem una escapada a Mallorca, no ens podem perdre un viatge al tren de Sóller, que conserva l’atractiu i l’encant original de la  línia centenària que uneix el municipi amb Palma, tot travessant la serra de Tramuntana.

I ja molt a prop nostre, sempre podem fer una escapada de cap de setmana per a gaudir de tres viatges singulars: l’espectacularitat del tren cremallera de la Vall de Núria -unic mitjà de transport per a arribar-hi des de Ribes de Fresser-, el tren del Ciment, que ens ensenya alguns dels paisatges més captivadors de la capçalera del riu Llobregat i el tren dels Llacs, que des de Lleida a la Pobla de Segur ens mostrarà les millors vistes del riu Noguera Pallaresa i dels seus embassaments.

A que espereu? Viatgers al tren!