Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Converses de rebotiga a la biblioteca

26 de maig 2014

Converses de rebotiga a la biblioteca


En Mingo Girona (fotògraf) i la Montse Bueno (periodista i escoltadora), ambdós residents a Vilafranca del Penedès, han portat a terme un llibre sobre el comerç cinquantenari de la ciutat. Aquest projecte personal -es tracta d’un llibre autoeditat- consta de 125 reflexions redactades a partir de 125 converses.  El treball, que s’ha articulat segons tres criteris: tenir 50 anys o més d’antiguitat; que el negoci pertanyi a la mateixa família dels inicis, i que s’hagi mantingut dins del mateix sector de producte. 

Degut a la no existència de documentació en relació a la matèria, es va haver de preguntar establiment per establiment, i també taller per taller ubicats al terme municipal de la ciutat, per tal de saber si reunien o no aquests requisits. Es va conversar durant una hora amb vàries generacions de cadascuna de les famílies que hi ha darrera de tots aquests negocis i se’ls hi va demanar que ens facilitessin, en el cas de que en tinguessin, fotografies antigues. La reflexió resultant del perquè de la continuïtat, les fotografies antigues i les imatges preses pel fotògraf han estat la base del material per tirar endavant el projecte. 

Dijous 29 de maig, a les 19:30 h
Presentació del llibre Converses de rebotiga: pessics de vida, a càrrec dels autors Montse Bueno i Mingo GironaQue ens explicaran les anècdotes i emocions desencadenades en l'elaboració d'aquest interessant projecte.