Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: A peu per la Via Augusta

24 de maig 2014

A peu per la Via Augusta

Amb  l’arribada del bon temps, la recomanació d’aquest mes de juny ens permetrà conèixer de més a prop, des d’un punt de vista històric i excursionista, una ruta amb més de dos mil anys d’història: la Via Augusta.

Aquesta via romana unia la Península Itàlica amb la Ibèrica després de travessar els Alps marítims i tot el sud de França. En arribar als Pirineus, seguia cap al sud per tota la façana mediterrània peninsular fins a Cadis, ara sí, sota el nom de Via Augusta.

A peu per la Via Augusta: de Martorell a Tarragona pel Penedès, ens descriu l’hipotètic itinerari que seguia aquesta ruta romana en el seu tram penedesenc, fins a arribar a Tarragona.

Deixant de banda l’interès històric de l’obra, que és innegable; els autors ens proposen onze itineraris a peu que segueixen els camins romans des de Martorell fins a Tarragona. Cada itinerari està acompanyat d’un text d’autors romans o àrabs que en fa referència.

Els autors -Casimir Pla, Joan Anton Ventura i Miquel Vives- han volgut combinar un treball de divulgació històrica amb una proposta de rutes a peu, totes amb inici i final a estacions de tren o d’autobús, a fi de facilitar el camí d’anada o retorn. 


Font: Retalls d'història - Penedès TV