Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Veure món: viatges polars

24 d’abr. 2014

Veure món: viatges polars

Aquest mes de maig, gairebé a tocar del període estival, arriba fidel a la seva cita anual el cicle de conferències “Veure món”. Enguany us oferim una proposta singular, capdavantera i molt original: davant les calors de l’estiu, us proposem un cicle de conferències amb tres destinacions llunyanes que comparteixen en comú ingredients molt refrescants: els viatges polars.

  • Dijous 8 de maig, a les 19:30 h. Lo mejor de Groenlandia, a càrrec de Ricardo López, amb la col·laboració de Natàlia Escofet. A continuació,presentació del llibre Los poetas del Ártico de l’antropòleg Francesc Bailón, guia de Greenland Adventure.

Amb una superfície quatre vegades la península ibèrica i més del 80% de la seva superfície coberta permanentment pel gel, Groenlàndia és l’illa més gran del món -amb el permís d’Austràlia-.
De la mà de Ricardo López -desde 1997 un dels guies més veterans a Groenlàndia-, coneixerem la terra dels inuit, podrem admirar la bellesa dels seus  fiords i glaciars, la màgia de les aurores boreals, paisatges inoblidables; en definitiva, natura en estat pur. Un paradís per a viatgers intrèpids, tant si es viatja a peu, en trineu; o bé esquiant. Una terra poc poblada i unes condicions de vida extremes, però també uns habitants molt especials, els inuit
Tot seguit, presentació del llibre “Los poetas del Ártico: Historias de Groenlandia” sobre la cultura inuit, la primera obra, a nivell internacional, que reconstrueix la història del poble més septentrional del món. 

  • Dijous 15 de maig, a les 19:30 h. Shackelton, el hombre, el explorador, el líderL’Antàrtida, a càrrec de Javier Cacho.

A les antípodes de Groenlàndia, ens endinsarem a l’Antàrtida, guiats per una persona  que la coneix molt bé: Javier Cacho, escriptor, físic, divulgador científic i Col·laborador habitual a Greenland Adventure. També farem un itinerari pel continent glaçat, tot admirant l’empenta dels seus exploradors, grans homes amb molt en comú: aventura, risc, afany de superació.

  • Dijous 22 de maig, a les 19:30 h. 2.304.400 passes fins a la fi del món: una travessa integral i èpica al Pol Sud, a càrrec d’Albert Bosch.

El nostre darrer guia serà Albert Bosch per un recorregut que ens portarà al Pol Sud, tot resseguint les petjades que fa poc més d’un segle van deixar Amundsen i Scott, camins marcats per la llegenda èpica i, a vegades, tràgica de tots els grans pioners.

Tres conferències que no us podeu perdre, si voleu descobrir a fons els secrets dels viatges polars.

Col·laboren:Aula de la vinya i el vi
Green Adventure
El Cigró d'Or
Cuscó

Bibliografia: