Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Fem memòria: ens hi ajudes?

28 d’abr. 2014

Fem memòria: ens hi ajudes?

Fem memòria és un projecte on participa la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès per tal de recollir, conservar i donar a conèixer una mostra de la memòria familiar de la comarca: les fotografies, les cartes, i els documents que es troben a les cases i formen part de la seva història privada. La temàtica d'enguany són els oficis perduts vinculats a la terra o a l’artesania, oficis a la ciutat i als pobles que hagin desaparegut com: traginers, carboners, encanyissadors, bugaderes, espardenyers, lleters, esmolets, serenos, remeieres, boters…

Fem memòria dels oficis antics vol garantir la conservació i difusió del patrimoni documental oferint als ciutadans la possibilitat que la seva documentació sigui digitalitzada. El projecte consisteix en que les persones que disposin de documents a casa sobre oficis perduts els portin a la Biblioteca o a l’Arxiu i n’expliquin la història, context, records i detalls. Aquests documents (fotografies, factures, cartells, cartes, rebuts, etc.) seran retornats un cop digitalitzats i la col·lecció que en resulti es podrà consultar a partir del juliol del 2014 a la Memòria Digital de Catalunya.

Aquest projecte està impulsat conjuntament per la Biblioteca de Catalunya, la Subdirecció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.

La recollida de documents es durà a terme entre el 2 de maig i el 30 de juny del 2014 a:

- Biblioteca Torras i Bages (Plaça de l’Oli, 20): les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30h i els matins de dimarts a dissabte de 10 a 13:30h (a partir del 25 de juny consulteu l’horari d’estiu)

-  Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès: de dilluns a dijous 9,30 a 18,30h i divendres de 9,30 a 14h. A partir de l’1 de juny horari d’estiu de 8 a 15h.