Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Astúries: paradís natural

11 de març 2014

Astúries: paradís natural


A gairebé un mes de les vacances de Setmana Santa, posem al vostre abast una destinació amb molts atractius per escollir: interessants escapades urbanes,  rutes en plena natura, esports  de muntanya i neu; així com també l’espectacularitat de les seves costes acinglerades i, com no, l’excel·lència de la seva gastronomia. 

Són possibles totes aquestes opcions en una mateixa destinació turística? Sí, Astúries és la resposta.  Al nord d’Espanya,  amb una climatologia de vegades imprevisible, i ubicada a la que els geògrafs anomenen la “cornisa cantàbrica”, es troba Astúries.

Des de les seves ciutats més importants: Oviedo, amb un ample patrimoni històric i cultural; a la més moderna GijónEn contraposició, i per a amants dels espais oberts i la natura en el seu estat més salvatge, molt a prop podem visitar el símbol d’Astúries, el Santuari de Covadonga; així com els llacs d’Enol i Ercina. Tot aquest conjunt emmarcat dins de l’impressionant Parc Natural Picos de Europa i l‘encant del poble de Cangas de Onís. A destacar també el Parc Natural de Somiedo.

Els més de 300 kms. de litoral banyat per les sempre braves aigües del mar Cantàbric  dibuixen uns paisatges amb espectaculars penya-segats –com el cap de Peñas-, i pobles que semblen trets  d’una postal, com Cudillero, Ribadesella,  o Luarca –entre d’altres-. I, després de tanta activitat, sempre tindrem temps per a fer una pausa i degustar les diverses  especialitats de gastronòmiques de la terra, des d'una bona favada, a un plat eminentment mariner com la caldereta de peix i marisc. No hem d’oblidar altres productes com la sidra o els formatges, amb especial menció al més conegut, el Cabrales, d’aroma i gust inconfusibles.
Astúries t’espera!

BIBLIOGRAFIA
Alba Moratilla, Antonio. GR 109 Asturias interior:Cordillera Cantábrica: senderos señalizados. [Zaragoza]: Prames, 2011.
Las 20 mejores rutas por Asturias / [texto y fotografías: Guillermo Esaín]. Tres Cantos: El País Aguilar, cop. 2013