Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Més activitats culturals amb la bilbioteca

8 de febr. 2014

Més activitats culturals amb la bilbioteca

El proper 15 de febrer, membres dels clubs de lectura podran gaudir de l’obra de teatre Adreça desconeguda que es farà al Teatre Cal Bolet de Vilafranca.  I per al mes d’abril hi ha una altra activitat cultural vinculada a la lectura del llibre Els anys robats de Tània Juste, on tindrem l'opotunitat de comptar amb la participació de l’autora en un entorn molt encertat: els camps d’aviació republicana de Santa Margarida i els Monjos.  En aquesta activitat també participaran els membres del club de lectura de la Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos.

Dins aquesta programació d'activitats culturals amb la biblioteca, el dia 1 de febrer, els nostres tertulians van visitar el MNAC: una cinquantena d'usuaris de les biblioteques Torras i Bages de Vilafranca i de la Biblioteca Central d’Igualada van participar en aquesta sortida especial al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), organitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat, dins el projecte Publics Bib, que té per objectiu apropar els grans equipaments culturals nacionals als lectors de tot el territori. 

Els participants van poder conèixer de primera mà, i gràcies a una visita guiada per la Cristina, les obres mestres d’art del romànic i gòtic català. Pel que fa al primer moviment van poder veure obres com la famosa pintura del mestre de Taüll o el grup d’imatges de Davallament de la Creu, d’Erill la Vall, provinents de les principals esglésies romàniques dels Pirineus. Pel que fa a la col·lecció d’art gòtic destaquen obres dels diferents moments estilístics i les diverses tècniques (pintura mural, sobre taula, escultura en pedra, ivori o fusta, orfebreria i esmalts) del període comprès entre finals del segle XIII i el segle XV. Especial rellevància va tenir l’explicació que ens va fer sobre el retaule gòtic de Santa Maria de Penyafel (Sta. Margarida i els Monjos) del mestre vilafranquí Joan Mates (s.XV). 

Després de gaudir d’aquesta visita guiada, els assistents van tenir temps lliure per recórrer els altres espais del museu, com per exemple, les col·leccions d’art modern, la Thyssen o el llegat Cambó, entre d’altres. Tot seguit, tots van compartir un dinar al mateix Cafè del MNAC on tothom va quedar molt satisfet. 

Aquí teniu un recull fotogràfic d'aquesta magnífica sortida: ÀLBUM.