Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La inoblidable Bridget Jones

16 de gen. 2014

La inoblidable Bridget Jones


Ara que fa poc que s'ha publicat el tercer lliurament d'aquesta divertidíssima saga de Helen Fielding, a la biblioteca volem fer el nostre particular homenatge a un personatge de ficció molt real i alhora extraordinari: Bridget Jones.
Des d'avui teniu disponible a la biblioteca  la seva esbojarrada trajectòria feta llibres.
Bridget Jones té trenta-tants anys, no té parella estable, viu en un caòtic pis de Londres, es passa el dia fent una feina que no la distreu, fa molt cas dels llibres d'autoajuda i porta un diari divertidíssim on anota tot el que li passa pel cap. Es vol divertir i no sap gaire com fer-ho, li agradaria ser feliç i no se'n surt; en el fons, s'adona que no sap si triar l'ideal feminista de vida o bé imaginar-se que està enamorada del primer xitxarel·lo que passi… A més de ser divertit, El diari de Bridget Jones és una mirada aguda i tendra que no creu ni en alarmismes ni en ideals: segons Salman Rushdie, "una creació literària brillant i còmica: fins i tot els homes riuran".


Fa quatre setmanes i cinc dies que la Bridget surt amb en Mark Darcy i ara ja sap que és viure amb l'home dels teus somnis, sobretot quan és hora de rentar plats. Accelerada per les bridgetmanies de sempre i ara que intenta començar una nova carrera fent entrevistes, no se sap estar de demanar-se mil coses: podrà tornar a canviar de feina?, sobreviure als trenta-set llibres d'autoajuda que s'ha comprat? I sobretot: on anirà de vacances? Després de l'èxit d'El diari de Bridget Jones, un fenomen sociològic i editorial arreu del món, les noves peripècies de la Bridget no es podien fer esperar. Com va dir Nick Hornby: Helen Fielding és una de les plomes més divertides d'Anglaterra i Bridget Jones una criatura pròpia d'un geni de la comèdia...


La seva vida ha canviat, però ella continua sent la mateixa: divertida, caòtica, encantadora, entranyable, boja pels homes, única... Què fas quan la teva amiga celebra el seu seixantè aniversari el mateix dia que el teu xicot en fa trenta? Està mal fet mentir sobre la teva edat en una web de cites? És moralment incorrecte dur els teus fills a la perruqueria quan tenen polls? És normal perdre seguidors quant més tuiteges? És el mateix anar-te'n al llit amb algú després de dues cites i sis setmanes de sms que casar-te després de dues cites i sis setmanes havent intercanviat cartes en l'època de Jane Austen? 

Única, inconfusible, intel·ligent, divertida, extraordinària i absolutament inoblidable, Bridget Jones.