Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Temps de Nadal!

3 de des. 2013

Temps de Nadal!

El fred ja ha arribat, com a preludi d’unes festes tan assenyalades com les de Nadal. Són festes molt entranyables, que es  gaudeixen en família, en la companyia dels més propers.

Voleu gaudir l’esperit dels dies previs al nadal, de forma diferent, tot fent una escapada?
Si us animeu, la Biblioteca us dóna la resposta: ELS MERCATS DE NADAL.


Una de les tradicions més antigues i nadalenques, que a casa nostra té un dels millors exponents amb la Fira de Santa Llúcia, de Barcelona.

En l’època pre-nadalenca, la Màgia de l’Advent, els centres d’algunes ciutats europees es converteixen en els majors mercats de Nadal, on es poden comprar bonics regals i degustar produces típics de cada lloc. Una decoració nadalenca plena de fantasia amb milers de llumetes que  converteix els grans carrers comercials en tot un oceà de llums.

Durant el període abans del Nadal (en general durant les quatre setmanes de Nadal), i en moltes ciutats i pobles europeus, s'organitzen tradicionals mercats de Nadal o d'Advent. Els mercats de Nadal van néixer a Alemanya al segle XIV. El primer mercat de Nadal documentat és el que va tenir lloc a Dresden l'any 1436. Més tard, durant la reforma protestant, el nom va ser canviat a Christkindlmarkt.

És complicat fer una selecció, ja que multitud de pobles i ciutats celebren aquests mercats, amb prou al·licients com per a dedicar-hi una visita. Nosaltres us en recomanem alguns.

Els mercats de Nadal de Munic, ja que a la ciutat n’hi ha diversos. El més conegut és el de Marienplatz, amb el seu arbre de nadal de 30 metres, que està il·luminat per unes 3000 bombetes.

Molt a prop, però ja en terres austríaques, la tradició dels mercats de Nadal -anomenats també aquí Weihnachtsmärkte- també està molt present. Viena sempre és una visita imprescindible, però el Nadal ofereix unes passejades molt suggerents pels diferents mercats de la capital imperial. De tots ells, us destaquem el Christkindlmarkt, que se celebra al davant del Rathaus, l’ajuntament.

També, i en terra de frontera, al nord-est francès es pot gaudir tot aquest esperit nadalenc, a la regió d’Alsàcia. Des de les ciutats més importants, com Estrasburg -amb un mercat que data de 1570- a l’encant de municipis més petits com, per exemple, Colmar i la lluminositat del seu mercat.

Tot un ampli ventall de raons per a no quedar-se a casa, tot i les baixes temperatures!

Vídeos dels mercats de Nadal:

●     Colmar
●     Strasbourg
●     Munic 
●     Viena